,,Бавно печено агнешко бутче - крехко и сочно месо в собствен сос, овкусено от подправките без допълнителна вода, мазнина или каквото и да е, а на всичкото отгоре - не се налага да миете тавата. Какво по-хубаво и лесно от това! "
Не може да се подминат тези думи на Кремена Русева от ,,Cook Wiith A Smile" и човек да не запретне ръкави, да овкуси едно агнешко бутче и да го ,,хвърли'' в печката. И най-хубавото след това - да му се наслади! :)
Продукти:
- агнешко бутче около 2 кг
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- джоджен
Приготвяне:
Месото се посолява и се овкусява с подправките, които хубаво се втриват в бутчето.
Вземат се два големи листа хартия за печене, поставят се на масата кръстосано и върху тях се поставя бутчето. Завива се плътно с хартията.
Два големи алуминиеви листа се кръстосват и в центъра им се поставя пакета с месото.
Завива се хубаво и се поставя в тава, без да се налива вода.
Тук Креми е обяснила много подробно, заедно със снимки процеса на завиването на месото.
Месото се пече 40 минути на 200 градуса (без вентилатор), след което фурната се намаля на 160 градуса и печенето продължава още 2 часа.
След като се опече месото се оставя 15-20 минути да си почине и тогава пакета се отваря, като хартията се разрязва с ножица.
Месото е изключително крехко, сочно и вкусно.
Опитайте и вие този начин на приготвяне на агнешко месо!
Да ви е сладко!
Хриси,
ОтговорИзтриванепо нашия край правят агнешкото на бавен огън, без никаква вода, на порции, оваляно в подправки, осолено на вкус и с много зеленина.Става чудесно, то си пуска сок и се изпича прекрасно.
Поздрави !
Ели, заинтригуваме и твоята рецепта, и ще чакам да я споделиш!
ИзтриванеПоздрави!
Хриси,
Изтриванепросто порциите месо се овалват в подправки - чер пипер, червен пипер, чубрица и сол.Отделно се нарязва зеленина - спанак, лапад, киселец, лобода, джоджен, девисил и много зелен лук.Всичко това се обърква, реди се в тава - канапе е зеленината, порциите месо са отгоре, между порциите също се слага много зеленина.Леко се посолява и зеленината.Отгоре се полива с малко растителна мазнина.Така се пече под фолио на бавен огън - 2 - 21/2 часа.Става много вкусно.Месото си пуска водичка и на бавен огън се задушава.Ако се направи в селска пещ става още по - добре.
Поздрави !
Хриси,
Изтриванемесото се реди отгоре, но порциите се подреждат плътно една до друга.Между тях също има зеленина.Колкото по - плътно са наредени порциите толкова по - добре.
Пробвай и ще се убедиш в успешния резултат !
Поздрави !
Много ти благодаря, Ели, за споделената рецепта!
ИзтриванеМоя приятелка така пече ярешко месо и е уникално вкусно. Ще пробвам и с агнешко.
Поздрави и весел празник!
Интересен начин на печене, Хриси!
ОтговорИзтриванеДа, Веси, и на мен ми беше интересен начина на печене, който предлага Креми и затова и пробвах. Хубаво печено стана :)
Изтриване