четвъртък, 25 май 2017 г.

Пикантна кавърма



За вкусното и здравословно ядене, не са достатъчно само качесвените продукти, но са важни и съдовете, в които готвим. Стоун Ледженд Кук§Бейк Тенджера е с напълно незалепващо покритие РИЪЛ СТОУН, което позволява да се готви с минимално количество мазнина. Този мултифункционален уред е подходящ за лесното приготвяне на всяка рецепта и готвенето става любимо занимание.

Продукти:
  • 700-800 г шарено свинско месо
  • 2 глави лук
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4-5 печени червени пиперки
  • 2 сухи пиперки
  • 300 г гъби
  • 2 домата или 200 г консерва
  • 200 мл бяло вино
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • щипка чубрица
  • 3-4 щипки пушен червен пипер


Приготвяне:
Месото се нарязва на лентички. Поставя се в Стоун Ледженд Кук§Бейк Тенджера и се запържва с няколко капки мазнина. Към него се прибавят ситно нарязаните лук и половината чесън. Когато лука стане прозрачен се добавят пиперките нарязани на ленти. 
Следват нарязаните гъби. Ястието се готви до готовност на гъбите. 
Овкусява се с подправките и се добавят доматите. За по-голяма изразителност на вкуса сега е момента да се постави и останалият чесън.


Ястието се залива с една чаена чаша вода и бялото вино. Овкусява се с подправките. Огънят се намалява и кавърмата се оставя да къкри докато остане на мазнина. 


Сервира се с пържени картофи, свежа салата и ...голяма усмивка!
Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар