неделя, 28 май 2017 г.

Бухти Зиг-Заг



Продукти:

  • 1 яйце
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 с. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. (5 г) бакпулвер
  • 400 г брашно София Мел Екстра
  • олио


Приготвяне:
Яйцето се разбива, заедно със захарта с тел в купа. Към него се прибавят брашното, смесено с бакпулвера и прясното мляко, като се редуват. Накрая се добавя и солта. Сместа се разбърква до хомогенност.
Тестото трябва да стане по-гъсто от палачинковото. 
Така приготвеното тесто се поставя в пош с кръгъл накрайник или може да се импровизира, като се налее в шише от минерална вода 500 мл и капачката се пробие, например с накрайника на поялник. 
Мазнината се поставя в касерола и се загрява на средна температура. Бухтите трябва да се пържат в маслена баня.
Поставеното тесто се шприцова в олиото на зиг-заг. Като се зачервят бухтите се обръщат.
Изваждат се върху кухненска хартия. 


Бухтите са една перфектна, лесна и сравнително бърза закуска.
Поднасят се със сирене, мед или сладко по желание.  Аз освен със сирене ги поднесох и с мед от глухарчета.  



Да ви е сладко, весело и слънчево!

С благодарност на любезните спонсори София Мел, на годишните награди на Благоводител, за предоставените страхотни подаръци! За мен е удоволствие да работя и ползвам продуктите на София Мел!

2 коментара:

  1. Хриси,
    много интересни бухти, изглеждат перфектно.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      У дома няма малки дечица, но според мен тези бухти ще бъдат истинска радост за тях. :)

      Изтриване