Продукти:
- 1 яйце
- 500 мл прясно мляко
- 1 с. л. захар
- 1 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. (5 г) бакпулвер
- 400 г брашно София Мел Екстра
- олио
Приготвяне:
Яйцето се разбива, заедно със захарта с тел в купа. Към него се прибавят брашното, смесено с бакпулвера и прясното мляко, като се редуват. Накрая се добавя и солта. Сместа се разбърква до хомогенност.
Тестото трябва да стане по-гъсто от палачинковото.
Така приготвеното тесто се поставя в пош с кръгъл накрайник или може да се импровизира, като се налее в шише от минерална вода 500 мл и капачката се пробие, например с накрайника на поялник.
Мазнината се поставя в касерола и се загрява на средна температура. Бухтите трябва да се пържат в маслена баня.
Поставеното тесто се шприцова в олиото на зиг-заг. Като се зачервят бухтите се обръщат.
Изваждат се върху кухненска хартия.
Бухтите са една перфектна, лесна и сравнително бърза закуска.
Поднасят се със сирене, мед или сладко по желание. Аз освен със сирене ги поднесох и с мед от глухарчета.
Да ви е сладко, весело и слънчево!
С благодарност на любезните спонсори София Мел, на годишните награди на Благоводител, за предоставените страхотни подаръци! За мен е удоволствие да работя и ползвам продуктите на София Мел!
Хриси,
ОтговорИзтриванемного интересни бухти, изглеждат перфектно.
Поздрави и лека седмица !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеУ дома няма малки дечица, но според мен тези бухти ще бъдат истинска радост за тях. :)