петък, 14 април 2017 г.

Заек с картофи и бяло вино


Продукти:
  • 500 г заешко месо на порции
  • 1 ч. ч. бял оцет
  • 500 г картофи
  • 1 клонче розмарин
  • 1 голяма глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 200 мл бяло вино
  • черен пипер
  • 250 мл зеленчуков бульон
  • 1 к. ч. зехтин


Приготвяне:
Месото се измива с белият оцет.
Изплаква се със студена вода. 
Лукът и чесъна се нарязват на дребно.
В Стоун Ледженд Кук § Бейк Тенджера се налива зехтина. Слагат се лука и чесъна и се запържват да си отпуснат аромата. Прибавят се парчетата месо и се пържат до хубав загар, като месото се обръща от време на време.


Налива се виното и ястието се оставя на среден огън да се изпари алкохола.
Прибавят се нарязаните на кубчета картофи и се подправя с розмарина.
Налива се зеленчуковият бульон, поръсва се с черното пиперче и тенджерата се похлупва със Стоун Ледженд Капак.


Ястието се готви на слаб огън около 30 минути или докато остане на мазнина. Тенджерата спокойно може да се сложи и във фурната и там да се досготви ястието.

Тенджерата Стоун Ледженд Кук § Бейк, поради напълно незалепващото покритие РИЪЛ СТОУН е идеална за всяко домакинство. В нея храната става лесно, бързо и здравословно.  


Това е поредната лесна и ароматна италианска рецепта, която ми беше предоставена от моята мила сестра Ивана от ,, С нож и вилица в ръка".

Да ви е сладко!
Весели и щастливи Великденски празници, приятели!
Бъдете здрави и благословени! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар