понеделник, 10 април 2017 г.

Воловани с пилешко месо


Толкова удобна за готвене е новата тенджера на Делимано Стоун Ледженд Кук § Бейк, че ми се иска да не преставам да готвя в нея и да изпробвам нови и вкусни рецепти.
Следващата рецепта е лесна, бърза и много ароматна, която наистина е впечатляваща и запомняща.


Продукти:
  • 800 г бутер тесто
  • 600 г пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 300 мл бяло вино
  • 150 г зелени маслини
  • 150 г черни маслини
  • сол
  • 1 с. л. олио
  • розмарин



Приготвяне:
Бутер тестото се размразява и се нарязва на 8 квадрата. Аз го нарязах на по-малки квадрати, 12 на брой, но според мен по-хубави воловани ще се получат при по-голям размер. 
Двата срещуположни ъгъла се разрязват и получените ленти се прехвърлят в срещуположните краища. Средата на квадратите се надупчват с вилица. Поставят се в тава и се пекат първоначално 5 минути на 200 градуса и след това 20 минути на 170 градуса. 

Докато се пекат волованите пилешкото месо се поставя в Стоун Ледженд Кук § Бейк Тенджера, заедно с олиото и се готви до зачервяване. 


Прибавят се двата вида лук и след като омекнат, ястието се посолява, подправя се с розмарина и се залива с виното. 


Стоун Лендженд Кук § Бейк Тенджерата се захлупва със Стоун Ледженд Капак и се оставя да покъкре около 10-15 минути.




Добавят се маслините и ястието се готви още 10 минути. 
Благодарение на напълно незалепващото покритие РИЪЛ СТОУН, на ястието му е нужно само капка мазнина и няма нужда от постоянно бъркане.
Готовото ястие е здравословно и с уникален вкус.



Изстиналите воловани се пълнят с готовото пилешко месо и се сервират с пресни зеленчуци. 


Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Много вкусно предложение, Хриси! Браво! Весело посрещане на празника от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Люси!
      Заслужават си волованите да присъстват на празничната ни трапеза.
      Поздрави и прегръдки! :)

      Изтриване