четвъртък, 20 април 2017 г.

Пилешка запеканка с гъби



Продукти:
  • 400-500 г пилешко месо
  • 250 г гъби
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 200 мл прясно мляко
  • сол 
  • черен пипер
  • 3-4 варени картофа
  • 150 г кашкавал
  • олио


Приготвяне:
Пилешкото месо се поставя в тиган с 2-3 с. л. олио и се запържва. Посолява се леко. Изважда се от тигана и в него се поставят нарязаните гъби, които се готвят до готовност. Прибавя се нарязаният лук. Ястието се разбърква и месото се връща в тигана. 
Добавя се сметаната, разбърква се и се налива прясното мляко. 
Готви се до леко сгъстяване на ястието.  
Сместа се изсипва в тавичка. 


Отгоре се настъргват  варените картофи, а върху тях - кашкавала. 



Ястието се пече на 200 градуса 15-20 минути или до зачервяване на кашкавала. 


Това е :) лесно, бързо, вкусно, идеално за работещите жени. 



Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Любимите ми бързи рецепти - запеканки. А тази е толкова вкусна и ароматна! Поздрави сърдечни, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на теб мила Люси, топли и усмихнати поздрави :)

      Изтриване