Продукти:
- 700 г пилешко месо
- 350 г гъби
- 1 глава лук
- 1 морков
- 150 г царевица от консерва
- сол
- олио
- 1 подправка Всичко в едно на MAGGI
- 1 кг сварени и обелени картофи
- 250 г кашкавал
Пилешкото месо се нарязва на дребно. Запържва се в няколко лъжици олио до готовност.
Изважда се от тигана и в него се поставят нарязаните на ивички гъби. Готвят се до готовност, след което се изваждат и се прибавят към месото.
В тигана се поставят нарязаните на дребно лук и морков. След като омекнат също се добавят към месото и гъбите.
Сместа се се обкусява с половината подправка на MAGGI и ако е необходимо се доовкусява с още сол.
От доста време използвам съдовете на Делимано и мога да кажа, че е удоволствие да готвя в тях. Яденето не залепва, готви се равномерно и освен, че е вкусно, е и здравословно, защото се готви почти без мазнина. И тази запеканка разположих в тава - тенджера Стоун ледженд 2 в 1, където се получи ястие с вкус като изпечено върху каменна плоча.
Варените картофи се нарязват на колелца.
В тавата Стоун ледженд се слагaт 1-2 с. л. олио. Нареждат се половината колелца варени картофи. Поръсват се с подправката MAGGI
и върху тях се изсипва сместа от месо и зеленчуци.
Нареждат се и останалите картофи и отново се поръсват с подправката на MAGGI.
Ястието се посипва с настърганият кашкавал...
и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се около 30 минути.
Да ви е сладко!
Варените картофи се нарязват на колелца.
В тавата Стоун ледженд се слагaт 1-2 с. л. олио. Нареждат се половината колелца варени картофи. Поръсват се с подправката MAGGI
и върху тях се изсипва сместа от месо и зеленчуци.
Нареждат се и останалите картофи и отново се поръсват с подправката на MAGGI.
Ястието се посипва с настърганият кашкавал...
и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се около 30 минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар