четвъртък, 19 януари 2017 г.

Печен боб с пушени кокали



Бобът си е неоспорима класика, но при варенето, като му ,,хвърлим" и едни пушени кокали получаваме уникално вкусно ястие. И ако не сте хапвали скоро такъв бобец, не отлагайте, а слагайте боба да накисва :)

Продукти:
  • 400 г бял боб
  • 1,5 кг пушени свински кокали
  • 1 глава лук
  • 1 праз лук
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 1 ч. л. червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
  • 2 с. л. мас

Приготвяне:
Бобът се накисва със студена вода за няколко часа. Излива се водата, поставя се нова вода и след завирането и ' се подменя отново. Прибавят се кокалите и бобът се вари до пълното му омекване. 
Кокалите се изваждат и се обезкостяват.
В универсалната супер тава тенджера Стоун ледженд 2 в1 се поставя маста да се разтопи. Добавят се двата вида лук, моркова и чушката, нарязани на дребно. Запържват се до омекване и се поръсват с червеният пипер.


Върху запръжката се изсипва свареният боб. Прибавя се обезкостеното месо и ястието се овкусява със сол, джоджен и маганоз.

Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 250 градуса и ястието се пече 15-20 минути. 

Да ви е сладко! 

2 коментара:

  1. О, страхотно!
    Има един едър бял боб, маслен, с него става фантазия!

    ОтговорИзтриване