вторник, 6 септември 2016 г.

Запечена агнешка главичка


Когато започна годишното почистване на фризера и там в най-далечния ъгъл се натъквам на разни забравени ,,съкровища", които на всичкото отгоре заемат и много място. Така и с тази агнешка главичка, която ми се беше озъбила с ледена усмивка :)
То няма кой знае каква рецепта за нея, но харесах си снимките (които рядко се получават поне прилични) и естествено зае съответното си място в блога.


  • агнешки главички
  • сол
  • бира
  • черен пипер
  • краве масло
  • чесън
  • оцет


Ако искате да задоволите апетита на всички вкъщи са ви нужни поне няколко главички, които се измиват много добре. Поставят се в тенджерата под налягане, заедно със сол и черен пипер на зърна. Варят се около 60-70 минути.
След като главичките се охладят, се обезкостяват, като езиците задължително се обелват.
Поставят се в тавичка, поливат се с 60-70 мл бира, поръсват се с черен пипер и ако обичате по-мазничко, може да сложите и краве масло.
Печете в загрята фурна до леко зачервяване на месцето.

Поднасят се поръсени с магданоз, а за любителите на чесъна, може да се гарнират със счукан чесън и оцет.


Деликатес, който имате ли възможност опитайте и да ви е сладко! :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар