сряда, 18 март 2015 г.

Ефектно руло


Продукти:
  • 500 г свински бут или плешка
  • 400 г пилешко филе
  • 200 г пилешки дробчета
  • 200 г зеленчукова смес (моркови, грах, царевица, зелен боб, чушки)
  • 1 глава лук
  • черен пипер
  • 4 яйца


Приготвяне:
Свинското месо се разрязва така, че да се получи една голяма пържола. Посолява се със сол, поръсва се с черен пипер и се начуква.
Пилешкото филе се разрязва напречно на пържолки, които се посоляват леко и се начукват през найлон.

От яйцата се приготвя омлет и се оставя настрана да изстине.

Нарязаният на дребно лук се задушава в мазнина. Прибавят се пилешките дробчета, разбърква се и след малко се добавя и зеленчуковата смес. Задушава се малко и се отмества от огъня да се охлади сместа.

Върху начуканата свинска пържола се поставя омлета. Нареждат се пилешките пържолки и върху тях се разстила зеленчуковата смес. 

Завива се на руло и се завързва с конопен конец.


Рулото се поставя в подходящ съд за печене, в който са нарязани и овкусени със сол и черен пипер картофи. Залива се с 1 ч. ч. вода, полива се с около 100 мл мазнина и се поставя в загрята фурна на 200 градуса. Пече 40 минути под капак. След това се маха капака и се запича до зачервяване. 


Рулото може да се опече без картофи и да се поднесе със свежа салата.


20 коментара:

  1. Рулото може да изчезне за минути, Хриси! :) Ама толкова е ефектно, красиво и апетитно! Много богата плънка! Браво за идеята!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея, Хриси! Взимам си една порция от сега за обяд. Супер рецепта.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Прелест!Прегръщам те ,Хриси и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Може ли вместо с конец да се завие във фолио, което да се отстрани преди края на печенето?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Веселин! Предполагам, че може и по този начин да се опече рулото. Пробвай и сподели :))

      Изтриване
  5. Хриси, каква богата комбинация от продукти има в това прекрасно руло, толкова е различно и интересно..., заслужава си вниманието! Едно знам със сигурност, приготвено е перфектно!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Каква вкусотия ни представи Хриси! Чудно руло, браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Ефектно, но и толкова вкусно! Чудесно, Хриси, с удоволствие бих опитала. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Вкусно, красиво и ефектно! Чудесна комбинация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Хриси, наистина е много ефектно, но бих добавила и неустоимо вкусно, усещам го...:)

    ОтговорИзтриване
  10. Не само е ефектно, а направо перфектното руло си сътворила, Хриси! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  11. Вкусно, красиво, неустоимо е това руло, майстор си не само на сладките, но и на солените ястия. Браво! Поздрави, Хриси!

    ОтговорИзтриване
  12. Е, направо ме изуми с това прекрасно руло!! Толкова примамливо и вкусно изглежда, че просто не мога да се въздържа да не го пробвам по празниците! Благодаря ти Хриси, за рецептата!!
    Прегръдка и прекрасна вечер ти желая!!

    ОтговорИзтриване
  13. Ехеее,това си е истинско гурме,Хриси,толкова е красиво и много богато рулцето!Като за празник!Вълшебно съчетание от пилешко,свинско,яйца,дробчета,зеленчуци....голям майстор си,браво!

    ОтговорИзтриване
  14. Сърдечно благодаря на всички за суперлативите и хубавите думи за рулото, и моят принос да се появи в блога! :)
    Рулото е малко пипкаво за приготвяне, но си заслужава всяка изразходена минута. Ще се радвам да опитате рецептата и да споделите!
    Поздрави и прегръдки на всички вас с пожелание за много усмивки! :))

    ОтговорИзтриване
  15. Г-жо, освен омлета, който поставяте между начуканите меса, слагате ли още нещо? Бялата плънка бих искала да знам от какво е? Може би само белтъци или?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рулото се реди така: свинско, омлет, пилешко и плънка. Бялото, което виждате е пилешкото филе. На колажа съм показала със снимков материал.

      Изтриване
    2. Да, благодаря за пояснението. На снимката пилешкото изглежда прекалено бяло и това ме подведе.Благодаря. Опита ми с тази рецепта излезе изключително успешен. Пилешкото филе замених с пил.пържола от бутче, а вместо дробчета сложих гъби манатарки. Получи се прекрасно. Благодаря още веднъж!

      Изтриване
    3. Радвам се, че ви е харесала рецептата! И моето мнение е, следващият път да заменя дробчетата с гъби. Малко сухи ми се получиха и гъбите май са по-доброто решение.
      Благодаря за споделеното и хубава вечер!

      Изтриване