Продукти:
- 15 бр. селски ябълки
- 70 г сушени сини сливи без костилки
- 70 г стафиди
- 70 г фурми без костилки
- 100 г сурови лешникови ядки
- 2-3 с. л. мед
- 2 с. л. ром
- канела
Приготвяне:
Ябълките се измиват и издълбават. За по-лесно издълбаване се използва уреда за изтърбушване на чушки и след това семенниците се премахат с малко ножче.
Сините сливи и фурмите се нарязват на дребно. Поставят се в купа и към тях се добавят стафидите, натрошените лешници, меда, рома и канелата. Сместа се разбърква. В зависимост от големината на ябълките грамажа на пълнежа може да варира.
Ябълките се пълнят и се нареждат в тава постелена с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до тяхното омекване.
Да ви е сладко!
Хриси, ти си вълшебник, толкова простичко, а превърнато в шедьовър...
ОтговорИзтриванеБлагодаря много, Веси!
ИзтриванеПоздрави!