събота, 3 октомври 2020 г.

Печени свински ребра с медена марината



 Продукти:

  • 1.500 г свински ребра
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 4 с. л. соев сос
  • 1 с. л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 200 мл тъмна бира



Приготвяне:
Ребрата се посоляват, като се внимава със соленето, трябва да се има предвид соевият сос. 
Медът се смесва с горчицата, соевият сос, зехтина и черният пипер. Разбърква се до хомогенност.
Ребрата се поставят в тава и се намазват хубаво с маринатата. Покриват се със стреч фолио и се оставя на студено за 3-4 часа. 
В тавата се налива бирата и 200 мл вода. Покрива се плътно с алуминиево фолио. 
Ребрата се пекат в предварително затоплена фурна на 200 градуса 30 минути и след това фурната се намалява на 170 градуса. Печенето продължава още 60 минути. 
Фолиото се премахва и ако е необходимо се допичат до лек загар. 



Да ви е вкусно! 

1 коментар:

  1. It look delicious. I love the honey, mustard, and soy sauce marinade.
    I'll try your recipe, no doubt.
    Have a good weekend

    ОтговорИзтриване