Продукти:
- 1.500 г свински ребра
- 2 с. л. мед
- 2 с. л. дижонска горчица
- 4 с. л. соев сос
- 1 с. л. зехтин
- сол
- черен пипер
- 200 мл тъмна бира
Приготвяне:
Ребрата се посоляват, като се внимава със соленето, трябва да се има предвид соевият сос.
Медът се смесва с горчицата, соевият сос, зехтина и черният пипер. Разбърква се до хомогенност.
Ребрата се поставят в тава и се намазват хубаво с маринатата. Покриват се със стреч фолио и се оставя на студено за 3-4 часа.
В тавата се налива бирата и 200 мл вода. Покрива се плътно с алуминиево фолио.
Ребрата се пекат в предварително затоплена фурна на 200 градуса 30 минути и след това фурната се намалява на 170 градуса. Печенето продължава още 60 минути.
Фолиото се премахва и ако е необходимо се допичат до лек загар.
Да ви е вкусно!
It look delicious. I love the honey, mustard, and soy sauce marinade.
ОтговорИзтриванеI'll try your recipe, no doubt.
Have a good weekend