Продукти:
- 4-5 бр. картофи
- сол
- олио
- 2 с. л. крема сирене
- 1 с. л. краве масло
- 100 г пушен бекон
- черен пипер
- 100-120 г кашкавал
Приготвяне:
Картофите се надупчват с шишче. Посоляват се и се намазват хубаво с олио.
Поставят се в тава и се запичат на 170 градуса до готовност.
Опечените картофи се разрязват на две части.
Издълбават се, като се оставя малко от вътрешността на картофите.
Издълбаната част се поставя в купа и към нея се добавят кравето масло, крема сиренето и нарязаният на дребни кубчета бекон. Сместа се разбърква и се овкусява с черния пипер.
Издълбаните картофи се нареждат в тава.
Напълват се със сместа и отгоре се поставя настърганият кашкавал.
Картофите се връщат във фурната и се запичат до зачервяване на 190 градуса.
Да ви е вкусно!
Сърдечно благодаря на прекрасната Ася Чакърова за предоставената вкусна рецепта!
Няма коментари:
Публикуване на коментар