Продукти:
- 150 г брашно
- 70 г маслини без костилки
- 40 г кашкавал
- 80 г студено краве масло
- 2 щипки сол
- 2 щипкки черен пипер
- 2-4 с. л. студена вода
Приготвяне:
Маслините се нарязват на колелца.
Кашкавалът се настъргва на дребно ренде.
Брашното се поставя в купа и към него се добавят студеното масло нарязано на малки кубчета, черния пипер и солта. Сместа се претрива през пръстите до получаване на пясъчно тесто.
Прибавят се кашкавала и маслините и водата, която може да варира от 2 до 4 с. л., и се замесва тесто. Тестото не се меси много. Само се прехвърля до обединяване на продуктите.
Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто се разточва на тънко, през стреч фолио.
Изрязват се кръгчета с размер 6 см, които се подреждат в тава, постелена с хартия за печене.
Соленките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути или до леко зачервяване.
Получават се около 40 бр. хрупкави и много вкусни соленки.
Приятен апетит!
Рецептата е адаптирана от тук.
Чудесни соленки!
ОтговорИзтриванеОбичам всичко с маслини, непремено ще опитам рецептата!
Прегръдка и спорна седмица, сестричке! <3
Благодаря много!
ИзтриванеХубави и слънчеви дни и на вас! <3
Екстра са тези соленки!
ОтговорИзтриване