Продукти:
- 3 бр. свински сърца
- сол
- черен пипер
- 2 с. л. брашно
- 100 мл червено вино
- 2-3 зърна бахар
- дафинов лист - 1 бр.
- 2 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- олио
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. ч. ориз
Приготвяне:
Сърцата се измиват хубаво. Заливат се със студена вода. Посоляват се и към тях се прибавя няколко зърна черен пипер. Варят се в тенджера под налягане приблизително 50-60 минути.
Сърцата се нарязват на филийки.
В тенджера се загрява олио. Нарязаната на дребно 1 глава лук се задушава, заедно с чесъна. Прибавя се брашното и след като се позапържи се добавя и червения пипер. Разрежда се с част от бульона и виното. Към ястието се прибавят зърната бахар и дафиновия лист. Готви се няколко минути и след това се прибавят нарязаните сърца. След няколко минути ястието е готово.
Другата глава лук се нарязва на дребно и се задушава в загрято олио. Добавя се измитият ориз и зърна черен пипер. Като стане стъклен се залива с 3 ч. ч. от бульона. Пече се на 200 градуса до готовност.
В чиния се поставя от ориза, нареждат се филийките сърца и се заливат със соса.
Понякога обикновените неща са много вкусни ... опитайте и вие!
Приятен апетит!
Понякога обикновените неща са много вкусни ... опитайте и вие!
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар