Днес бях много доволна, определено ми вървеше...освен с другите неща, които се занимавах и се получиха много добре, за по-бързо и непипкаво, метнах тези гърдички във фурната и...оооо получиха се фантастични. Сочни, ароматни, леко сладникави и с уникална препечена коричка.
И заслугата изобщо не е моя, (защото аз само следвах рецептата и стъпките в нея), а аплодисментите нека приеме Дзверски Вкусно.
Продукти:
- 1.400 кг цяло парче свински гърди
- 1 ч. л. червен пипер
- 1/2 ч. л. пушен червен пипер
- черен пипер
- сол
- 400 мл кока-кола (пепси)
- може да използвате и ваши любими подправки
Приготвяне:
Гърдите се натриват със смесените пипери. Ако решите да използвате и други подправки, сега е момента да се овкуси месото и с тях. Месото е добре да постои поне два часа, за да поеме ароматите, преди да се пече.
Маринованите гърди се поставят в тава и леко се намазват с олио. В тавата се налива 200 мл вода и се покрива плътно с алуминиево фолио.
Гърдите се пекат 30 минути на 220 градуса.
След това фурната се намаля на 180 градуса и печенето продължава още 30 минути.
Фолиото се надига (внимавайте да не се изгорите) и върху гърдите се излива кока-колата.
Тавата отново се завива с фолиото и се оставя във фурната за още 30 минути.
Фолиото се премахва и месото тогава се посолява.
Тук вече Дзверски Вкусно намазва месото с мед и го допича до хубава коричка. Аз пропуснах меда, но загара - не.
Опитайте тези крехки и сочни гърдички, и няма да съжалявате!
На вас, приятели, да ви е сладко, а на Дзверският едно ГОЛЯМО благодаря! :)
Ехе, Хриси, апетитно!
ОтговорИзтриванеА Дзверчето си е майстор, та знае ли се, особено на мръФката!
Благодаря, Веси!
ИзтриванеДзверският си го знаем и затова му се доверих безприкословно :)