сряда, 1 ноември 2017 г.

Кръгъл хляб Есен


Продукти:
  • 300 мл топла вода
  • 1 ч. л. сол
  • 1 с. л. захар
  • 7 г суха мая
  • 5 с. л. олио
  • 540 г брашно София Мел Екстра


Приготвяне:
Брашното София Мел Екстра се поставя в купа. Прави се кладенче, в което се слага солта, захарта, маята, олиото и накрая топлата вода. Замесва се меко тесто. Наръсва се с брашно, покрива се с кухненска кърпа и се оставя да почине 20-30 минути.


От едната страна топката се притиска с точилката и се разточва.


С макетен нож се правят разрези, като на листата.


Разточената част се захлупва върху топката. Хлябът се поставя в тава с размер 26 см,  постелена с хартия за печене и листото се дооформя с ножица.


Хлябът се оставя да втаса.
Листото се поръсва с брашно и с макетен нож се правят разрези.


Пече се на 180 градуса около 30-35 минути.


Добър апетит!


Весел  и цветен ноември!
Бъдете здрави и усмихнати!


3 коментара:

  1. Чудесно декориран хляб Хриси.Изглежда прекрасно и много празнично.Идеален за гости и настъпващите зимни празници.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно декориран хляб Хриси.Изглежда прекрасно и много празнично.Идеален за гости и настъпващите зимни празници.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Ели, за хубавите думи!
      Поздрави сърдечни!

      Изтриване