Продукти:
- 2 яйца L
- 250 г захар
- 180 г краве масло
- 200 мл прясно мляко
- 300 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 1 пак. канелена захар на д-р Йоткер
- 250 г ябълки (3-4 бр.)
- 2-3 круши
- 3 с. л. кафява захар
Приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта 3-4 минути.
Прибавя се разтопеното и охладено масло, и прясното мляко.
Сместа се ароматизира с канелената захар.
Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява.
Добавя се към горната смес. Получава се малко гъсто тесто.
Форма за печене с размер 26 сантиметра се постила с хартия за печене. Стените на формата се намазват с мазнина.
Изсипва се 1/2 от сместа. Върху нея се разпръскват обелените и нарязани на дребни кубчета ябълки.
Поставя се и втората част от тестото.
Накрая се подреждат резанчета от обелените круши.
Сладкиша се поръсва с кафявата захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.
Сладкиша се оставя за 5 минути във формата и след това се охлажда върху решетка.
Добър апетит!
Спокойни и усмихнати есенни дни! :)
Спокойни и усмихнати есенни дни! :)
Рецептата е адаптирана от ,,Софрата на Вержи''.
Чудесен плодов сладкиш Хриси, изглежда прекрасно.Ще го направя за Коледа, започна вече постът.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеЯбълки и круши има целогодишно, така че няма да го пропуснеш.
Хубав ден! :)