Продукти:
за тестото
- 260 г брашно София Мел Екстра
- 40 г какао
- 200 г краве масло
- 100 г захар
- 1 яйце
за пълнежа
- 250 г маскарпоне
- 100 г заквасена сметана
- 100 г пудра захар
за украсата
Приготвяне:
Мекото масло + захарта се разбива с миксер до гладкост. Добавя се яйцето, като разбиването продължава. Прибавя се брашното, предварително смесено с какаото. Миксера се намалява на ниска скорост, за да не се разхвърчи брашното. Тестото като се пооформи на топка се омесва леко на плота. Завива се в стреч фолио и се поставя в хладилника за 30 минути.
Охладеното тесто се разточва на набрашнен плот и се прехвърля във форма с размер 24 сантиметра. Излишното тесто се изрязва.
Върху тестото се поставя хартия за печене и се слагат 2-3 шепи бял боб.
Тартата се пече 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Готовата тарта се оставя да изстине във формата.
Пълни се с крем, приготвен като се смесят маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар. Разбърква се на ръка.
Тартата се украсява с шприцовани розички от шоколадов ганаш.
В средата се наръсват филирани бадеми.
Върху тестото се поставя хартия за печене и се слагат 2-3 шепи бял боб.
Тартата се пече 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Готовата тарта се оставя да изстине във формата.
Пълни се с крем, приготвен като се смесят маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар. Разбърква се на ръка.
Тартата се украсява с шприцовани розички от шоколадов ганаш.
В средата се наръсват филирани бадеми.
И моето предложение от останалото тесто е хрупкави сладки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар