събота, 30 септември 2017 г.

Содени гевречета


Продукти:
  • 350 г кисело мляко
  • 150 г сирене
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 с. л. равна сол
  • 3 с. л. захар
  • 1 с. л. оцет
  • 1 с. л. ракия
  • 450-500 г брашно


Приготвяне:
Содата се смесва с оцета. 
Към киселото мляко се прибавят настърганото сирене, солта, захарта, ракията и угасената сода. Прибавя се постепенно брашното и сместа се бърка с лъжица. Когато тестото стане достатъчно гъсто се премества на плота и се доомесва с ръце. Тестото може да поеме различно количество брашно, взависимост от сиренето. 
Оставя се да почине 20-30 минути.
Тестото се разточва с дебелина 1/2 сантиметра. 
Изрязват се кръгове с размер 8 см, а вътрешния кръг е 4 сантиметра. 
Пържат се в маслена баня на умерен огън.
Поднасят се със сирене и любимо сладко. 


Да ви е сладко!
Много усмивки и хубаво настроение, приятели! 

2 коментара:

  1. Е, много готини гевречета си направила, Хриси. Толкова вкусно изглеждат. Прекрасна съботна или неделна закуска. Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много ти благодаря, мила!
      Поздрави и прегръдки! :)

      Изтриване