Любим крем в компанията на любим плод :)
Продукти:
- 300 мл прясно мляко
- 500 мл течна сладкарска сметана
- 100 мл сироп от смокини
- 10 г желатин
- няколко смокини за аранжиране
- натрошени орехи
Приготвяне:
Желатинът се залива с 50-60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Прясното мляко се смесва със сметаната и се загрява до завиране.
Към тях се прибавят сиропа, който може да бъде от сладко от смокини и желатина.
Сместа се прецежда и се налива в чашки, които се поставят в хладилника за 4-5 часа, докато крема се сгъсти напълно.
При поднасяне на крема, чашките се потапят за няколко секунди в гореша вода, обръщат се върху чинийка и се аранжират с пресни смокини и натрошени орехи. Накрая за разкош кремът се полива със сок от смокини.
Добър апетит, приятели, и незабравяйте да се усмихвате и да раздавате обич и топлина!
Много обичам смокини Хриси.А тази панакота е прекрасна, чудесно изглежда.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица !
И на мен смокините са ми любими, и доста често ги използвам в направата на сладкиши!
ИзтриванеПоздрави, Ели!