сряда, 27 септември 2017 г.

Печен боб със свински джолани


Продукти:
  • 700 г обезкостени свински джолани
  • 500 г бял боб
  • 1 връзка зелен лук или 1 глава бял лук
  • 1 голям морков
  • 1 пиперка
  • 1-2 домата (200 г консерва)
  • джоджен
  • магданоз
  • 200 мл бира
  • щипка риган
  • щипка босилек
  • 1 ч. л. червен ппер
  • 1/2 ч. л. пушен червен пипер
  • олио
  • сол


Приготвяне:
Джоланите  се сваряват в подсолена вода. 
Бобът се накисва за няколко часа и също се сварява. 
В тиган се налива олио и се запържват нарязаните морков, лук и пиперката. Добавят се доматите и след 3-4 минути се прибавя отцеденият боб.
Налива се бирата, овкусява се с подправките и се добавя джолана.
Ястието се премества в глинен гювеч, разрежда се с малко бульон от варените джолани и се поставят във фурната да се запече.


Добър апетит!  

5 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря, Иле!
      Ястието е от раздела ,,любими в къщи" и наистина е разкош :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Хриси, това е следващата твоя рецепта,която ще опитаме. Само не разбрах колко бира се слага?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пропуска е мой, Хриси. Разбира се,че в рецептата пише 200 мл. Ще напиша впечатления.

      Изтриване
    2. Ще очаква с нетърпение твоите впечатления за тази вкусна класика!
      Поздрави и целувки!

      Изтриване