неделя, 18 юни 2017 г.

Чийзсладолед с ягоди


3 години и 333 рецепти!
Много или малко няма да правя статистика, само ще кажа, че през всичките тези години много се забавлявах и с голямо желание снимах и списвах всяка публикация. С нетърпение следях реакциите и коментарите на всички, които надникваха в моето кулинарно местенце и ще бъда радостна и удовлетворена, че поне с малко съм била полезна и помогнала на моите последователи с някоя идея и рецепта.
Благодаря на всички вас за подкрепата и за вдъхновението!
И най-вече благодаря на моята най-добра сестра Ивана, без която нямаше да създам и вписвам блога!

Продукти:
  • 300 г крема сирене
  • 1 кутия (397 г) подсладено кондензирано мляко
  • 250 мл течна сладкарска сметана
  • 300 г ягоди
  • 150 г захар
  • 6-7 меки бисквити (чаени)


Приготвяне:
Ягодите се почистват, нарязват и се поръсват със захарта.
Поставят се на котлона и се сваряват до сгъстяване.
Ако нямате пресни ягоди, използвайте запаса от бурканче сладко, за зимата :)

Крема сиренето се смесва с кондензираното мляко и се разбива с миксер до хомогенност.
Течната сметана се разбива до плътност и се прибавя към горната смес. Разбъркват се до еднородност.

Правоъгълна кексова форма се постила със стреч фолио, като краищата се оставят да стърчат отвън. Поставя се част от сместа и върху нея се разпръскват ягоди и сока от тях. Поставя се пак пласт от сладоледената смес и отново ягоди. Така се процедира до свършване на продуктите, които са напълно достатъчни да се напълни формата. Накрая се нареждат бисквитите и сладоледа се завива с фолиото.
Формата се поставя във фризера до пълното замразяване на сладоледа.
Обръща се в поднос и се украсява с останалите ягоди.



Почерпете се приятели с този ароматен и пухкав чийзсладолед и нека да ви е сладко!


Бъдете здрави, весели и засмени!



    10 коментара:

    1. Честита трета блогогодинка, сестричке! :*
      Бъди здрава и списвай още много години с настроение и неувяхващ ентусиазъм красивия си блог! Радвам се, че ме послуша и надви колебанията си ще се справиш ли или не!
      Справи се блестящо!<3
      Прегръдка!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Много ти благодаря, сестра ми!
        Радвам, се че те послушах и сега с голям интерес и любов водя блога си!
        Прегръдки и целувки! :)

        Изтриване
    2. Честита 3-та блогогодинка, Христина! Продължавай със същото вдъхновение и размах да реализиараш всичко, което си си наумила. Прекрасно местенце си сътворила, вдъхновяващо и полезно, изпъстрено с разнообразие и много красота! Успех и занапред!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Много ти благодаря, Петя, за хубавите думи и пожелания!

        Изтриване
    3. Честит празник, Хриси! Бъди здрава и вдъхновена! С усмивка и радост продължавай да споделяш красивите и вкусни рецепти, които приготвяш!
      Сърдечна прегръдка!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Бети, много ти благодаря за вниманието и хубавите думи!
        Поздрави и прегръдки!

        Изтриване
    4. То всички кулинарни блогъри сме си лудички на тази тема, страничен човек не би ни разбрал:)
      Честит рожден ден на блога ти, Хриси!
      Да поздравя и сестричката ти, че е успяла да те накара да се захванеш!
      Желая ти нестихващ ентусиазъм и здраве!
      Харесвам много и блога ти, и самата теб (двете не винаги вървят ръка за ръка, уви)!
      Всичко ми харесва!
      Но за да не е съвсем сладникаво и неискрено искам да споделя едно мъничко нещо, което на мен не ми допада, но не го приемай като забележка или съвет, а просто като мнение, всеки сам решава в "собствената си къща" какво и как да прави, нали.
      Та иде реч за понякога леко натрапчивата, продължителна реклама, на продукти или посуда.
      Поздрави, с най-добри чувства!

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Веси, много ти благодаря за искрените ти думи!
        Харесването ни е взаимно и ще се радвам да се видим и на живо!
        Поздрави и прегръдки, мила! :)

        Изтриване
    5. Хриси,
      искрено се възхищавам на красотата, която се излъчва от твоите публикации.Честита 3 - та блогогодинка.Продължавай да списваш блога си и да радваш нас - твоите читатели с вкусни и интересни здравословни рецепти.Да ти е честито, да ти носи удовлетворение и много радост.Чудесен десерт за повода.
      Чудесни са идеите ти за използване на различни природни материали за украса, откраднах си някои да знаеш.
      Поздрави и лека седмица !

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Искрено ме усмихна и зарадва, Ели!
        Благодаря ти много за хубавите думи и пожелания!
        И изключително много ме зарадва, че съм била полезна с идеите ми за украса за дома!
        Поздрави и хубаво лято! :)

        Изтриване