3 години и 333 рецепти!
Много или малко няма да правя статистика, само ще кажа, че през всичките тези години много се забавлявах и с голямо желание снимах и списвах всяка публикация. С нетърпение следях реакциите и коментарите на всички, които надникваха в моето кулинарно местенце и ще бъда радостна и удовлетворена, че поне с малко съм била полезна и помогнала на моите последователи с някоя идея и рецепта.
Благодаря на всички вас за подкрепата и за вдъхновението!
И най-вече благодаря на моята най-добра сестра Ивана, без която нямаше да създам и вписвам блога!
Продукти:
- 300 г крема сирене
- 1 кутия (397 г) подсладено кондензирано мляко
- 250 мл течна сладкарска сметана
- 300 г ягоди
- 150 г захар
- 6-7 меки бисквити (чаени)
Приготвяне:
Ягодите се почистват, нарязват и се поръсват със захарта.
Поставят се на котлона и се сваряват до сгъстяване.
Ако нямате пресни ягоди, използвайте запаса от бурканче сладко, за зимата :)
Ако нямате пресни ягоди, използвайте запаса от бурканче сладко, за зимата :)
Крема сиренето се смесва с кондензираното мляко и се разбива с миксер до хомогенност.
Течната сметана се разбива до плътност и се прибавя към горната смес. Разбъркват се до еднородност.
Правоъгълна кексова форма се постила със стреч фолио, като краищата се оставят да стърчат отвън. Поставя се част от сместа и върху нея се разпръскват ягоди и сока от тях. Поставя се пак пласт от сладоледената смес и отново ягоди. Така се процедира до свършване на продуктите, които са напълно достатъчни да се напълни формата. Накрая се нареждат бисквитите и сладоледа се завива с фолиото.
Формата се поставя във фризера до пълното замразяване на сладоледа.
Обръща се в поднос и се украсява с останалите ягоди.
Почерпете се приятели с този ароматен и пухкав чийзсладолед и нека да ви е сладко!
Бъдете здрави, весели и засмени!
Течната сметана се разбива до плътност и се прибавя към горната смес. Разбъркват се до еднородност.
Правоъгълна кексова форма се постила със стреч фолио, като краищата се оставят да стърчат отвън. Поставя се част от сместа и върху нея се разпръскват ягоди и сока от тях. Поставя се пак пласт от сладоледената смес и отново ягоди. Така се процедира до свършване на продуктите, които са напълно достатъчни да се напълни формата. Накрая се нареждат бисквитите и сладоледа се завива с фолиото.
Формата се поставя във фризера до пълното замразяване на сладоледа.
Обръща се в поднос и се украсява с останалите ягоди.
Почерпете се приятели с този ароматен и пухкав чийзсладолед и нека да ви е сладко!
Бъдете здрави, весели и засмени!
Честита трета блогогодинка, сестричке! :*
ОтговорИзтриванеБъди здрава и списвай още много години с настроение и неувяхващ ентусиазъм красивия си блог! Радвам се, че ме послуша и надви колебанията си ще се справиш ли или не!
Справи се блестящо!<3
Прегръдка!
Много ти благодаря, сестра ми!
ИзтриванеРадвам, се че те послушах и сега с голям интерес и любов водя блога си!
Прегръдки и целувки! :)
Честита 3-та блогогодинка, Христина! Продължавай със същото вдъхновение и размах да реализиараш всичко, което си си наумила. Прекрасно местенце си сътворила, вдъхновяващо и полезно, изпъстрено с разнообразие и много красота! Успех и занапред!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, Петя, за хубавите думи и пожелания!
ИзтриванеЧестит празник, Хриси! Бъди здрава и вдъхновена! С усмивка и радост продължавай да споделяш красивите и вкусни рецепти, които приготвяш!
ОтговорИзтриванеСърдечна прегръдка!
Бети, много ти благодаря за вниманието и хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки!
То всички кулинарни блогъри сме си лудички на тази тема, страничен човек не би ни разбрал:)
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден на блога ти, Хриси!
Да поздравя и сестричката ти, че е успяла да те накара да се захванеш!
Желая ти нестихващ ентусиазъм и здраве!
Харесвам много и блога ти, и самата теб (двете не винаги вървят ръка за ръка, уви)!
Всичко ми харесва!
Но за да не е съвсем сладникаво и неискрено искам да споделя едно мъничко нещо, което на мен не ми допада, но не го приемай като забележка или съвет, а просто като мнение, всеки сам решава в "собствената си къща" какво и как да прави, нали.
Та иде реч за понякога леко натрапчивата, продължителна реклама, на продукти или посуда.
Поздрави, с най-добри чувства!
Веси, много ти благодаря за искрените ти думи!
ИзтриванеХаресването ни е взаимно и ще се радвам да се видим и на живо!
Поздрави и прегръдки, мила! :)
Хриси,
ОтговорИзтриванеискрено се възхищавам на красотата, която се излъчва от твоите публикации.Честита 3 - та блогогодинка.Продължавай да списваш блога си и да радваш нас - твоите читатели с вкусни и интересни здравословни рецепти.Да ти е честито, да ти носи удовлетворение и много радост.Чудесен десерт за повода.
Чудесни са идеите ти за използване на различни природни материали за украса, откраднах си някои да знаеш.
Поздрави и лека седмица !
Искрено ме усмихна и зарадва, Ели!
ИзтриванеБлагодаря ти много за хубавите думи и пожелания!
И изключително много ме зарадва, че съм била полезна с идеите ми за украса за дома!
Поздрави и хубаво лято! :)