Лято е и няма как публикациите ми да не бъдат сладолед след сладолед.
Следващото ми предложение идва след като видях тази идея на клип и доста ми допадна.
Така, че хващайте лъжиците и на всеки по един бонбон :)
Като написах ,,на всеки по един бонбон" и се сетих, преди многооооо години когато бяхме малки със сестра ми и братовчедите бяхме на село при баба. И тя сипала в една паница компот от ягоди. Ние малчуганите въоръжени с по една лъжица и чакаме кога паницата ще се озове на масата. И в момента в който баба слага компота в средата на масата и ние го нападаме, и се чува над главите ни: по една ягодкаааа, по една ягодкааааа :))
Продукти:
- 5 яйца
- 150 г захар
- 300 мл прясно мляко
- 1 пак. бурбонска ванилова захар
- 250 мл течна сладкарска сметана
- 1 бурканче сладко от череши
- няколко бисквити
- орехови ядки
Приготвяне:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
С част от прясното мляко се разреждат жълтъците, а останалото мляко заедно със захарта се слага на котлона да заври. Прибавя се на тънка струйка към жълтъците и се връща на котлона до леко сгъстяване. Сместа се бърка непрекъснато и се вари на слаб огън. Охлажда се.
Към белтъците се изсипва сока от сладкото. Разбиват се до плътност. Охладените белтъци се прибавят към разбитите белтъци.
Течната сметана се разбива и се прибавя към горната смес.
Разбърква се до хомогенност.
Сместа се изсипва в кутия и се прибира във фризера до пълното замръзване на сладоледа.
Бисквитите се натрошават и се смесват със смлените орехови ядки.
От дълбоко замръзналият сладолед се взема по една супена лъжица, прави се вдлъбнатина и в нея се поставя цяла черешка от сладкото. Затваря се по най-бърз начин и бонбона се овалва в сместа от бисквити и орехи. Поставят се и се съхраняват във фризер.
Поднасят се поляти с черешов сироп.
Весело и щастливо лято!
Бисквитите се натрошават и се смесват със смлените орехови ядки.
От дълбоко замръзналият сладолед се взема по една супена лъжица, прави се вдлъбнатина и в нея се поставя цяла черешка от сладкото. Затваря се по най-бърз начин и бонбона се овалва в сместа от бисквити и орехи. Поставят се и се съхраняват във фризер.
Поднасят се поляти с черешов сироп.
Весело и щастливо лято!
Да ви е сладко!
Хриси,
ОтговорИзтриванечудесна идея.Бях я видяла в едно кулинарно предаване за италианска кухня.Чудесни бонбони са се получили.Великолепно изглеждат.
Поздрави !
Много ти благодаря, Ели!
ИзтриванеИдеята за тези бонбони (както съм написала) видях в клип, но не го зпематих и сега немога да го посоча. Стават много интересни и са идеални да изненадаме гости.
Поздрави! :)