петък, 12 август 2016 г.

Пилешко и свинско месо, и кърначе върху канапе от ориз

Няма да се уморя да повтарям, колко са практични и какво удоволствие е да готвиш в съдовете на Делимано от серията Деличия. И днес ще ви представя невероятната тенджера Деличия, в която сготвих това прекрасно и много вкусно ястие с лекота и усмивка :) Благодарение на гладкото покритие, храната не залепва, готви се с минимално количество мазнина и храната става сочна и много вкусна.


Продукти:

  • 500 г свинско месо
  • 500 г пилешко месо
  • 200 г кърначе
  • 250 г гъби
  • 3 глави лук
  • черен пипер
  • сол

  • 200 г зеленчуков микс
  • 1 глава лук
  • 1 ч. ч. (180 г) златен бланширан ориз
  • 4 ч. ч. пилешки бульон
  • черен пипер


Приготвяне:
Първо приготвяме ориза със зеленчуците. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Поставя се в тенджерата Деличия, заедно с 2-3 с. л. олио и се запържва до прозрачност. Прибавя се зеленчуковия микс и непосредствено след това и ориза. Налива се малко от бульона и след като ориза е усвоил течноста, се добавя нова. Така се процедира до готовност на ориза. Овкусява се с черен пипер. 


Готовият ориз се прехвърля в подходяща чиния.


В тенджерата Деличия се наливат 2 с. л. олио и се поставя свинското месо, нарязано на дребно.
Готви се почти до готовност. Тогава се добавя и пилешкото месо, което малко преди да бъде готово се прибавя и кърначето. 


Ястието се разбърква  и се добавят гъбите, нарязани на ивици.
Когато гъбите са готови се добавя лука, нарязан на ивици. Готви се до леко омекване на лука.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Месото се поставя върху канапето от ориз и остава да се насладите на едно на глед обикновено, но много вкусно ястие.


Да ви е сладко!   


:)



4 коментара:

  1. Наистина лесно-тача подобни леснотии. Вкусни при това...

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина лесно-тача подобни леснотии. Вкусни при това...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В хармония сме с теб :) - лесни, бързи и най-вече с мръвка ястия :)

      Изтриване
  3. Много мръвка, ама изглежда много апетитно. Захладнее ли, приготвям ги:)

    ОтговорИзтриване