неделя, 28 август 2016 г.

Сладко от смокини


Продукти:
  • 30-40 бр. (700-800 г) зрели смокини
  • 1 кг захар
  • 1/2 ч. л. лимонтозу

Приготвяне:
Смокините се почистват от дръжките и се измиват.
Приготвя се захарен сироп от захарта и 300 мл вода.
Смокините се пускат в сиропа. По време на варенето образувалата пяна се обира с решетъчна лъжица.
Сладкото се вари до капка капната върху чиния да не се разлива. 
2-3 минути преди да се отнеме от огъня се прибавя лимоновата киселина.
Топло сладкото се налива в затоплени буркани, затварят се и бурканите се обръщат с капачките надолу, до пълното изстиване на сладкото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар