вторник, 2 август 2016 г.

Медено пилешко филе с гриловани тиквички

Отскоро любезните Делимано ми изпратиха някои техни продукти и смело мога да кажа, че вече са най-използваните в кухнята ми. Практични, незалепващи, лесно измиващи с тях готвенето е истинско удоволствие. Убедете се сами от предложението ми за уникално вкусни медени филенца в компанията на гриловани тиквички, приготвени на грил тигана Деличия.


Продукти за маринатата:
  • 4 с. л. соев сос
  • 1/2 к. ч. бяло вино
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 с. л. мед
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • черен пипер

  • 1 пеперуда пилешко филе
  • 1 тиквичка
  • 1 морков 
  • копър
  • сол
  • зехтин

Приготвяне:
Всички продукти за маринатата се смесват.
Пилешкото филе се филетира и след това се нарязва на по-малки парчета.
Посолява се и се поставя в маринатата за 2-3 часа.

Тиквичката се нарязва на колелца и се нарежда в грил тигана Деличия. 



 След като се опекат тиквичките се посоляват и се намазват със зехтин и се поръсват с копър.


Маринованото филе се отцежда от маринатата, намазва се леко със зехтин и се запича на грил тигана Деличия.



Остава да наредим тиквичките и филенцата в красива чиния и да се насладим на това бързо, вкусно и здравословно ястие.


Добър апетит и хубави, усмихнати дни!


2 коментара:

  1. Хриси,
    и аз използвам често грил - тигана.Правя различни маринати, с които ястията стават много вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Освен, че са вкусни приготвените ястия на грил тигана, но и са здравословни, Ели.
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване