петък, 25 март 2016 г.

Ягодова панна кота

Честито Благовещение!
Нека във всеки дом влезе блага вест, която да направи животът ви хубав, радостен и щастлив! 


Продукти:
  • 500 мл прясно мляко
  • 250 мл течна сладкарска сметана
  • 15 г желатин
  • 250 г ягоди
  • 100 г захар
  • 100 г бял шоколад

Приготвяне:
Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Ягодите се посипват със захарта, заливат се със 100 мл вода и се поставят на котлона, до омекване на ягодите. 
Ягодовата смес се пасира и се прецежда.

Сметаната се смесва с прясното мляко и към тях се добавя начупеният шоколад. Поставя се на котлона до разтопяване на шоколада, като сместа не трябва да завира.

Смесват се млечната смес с ягодовата и се прибавя желатина.Охлажда се и се разлива в подходящи чаши. 
Чашите се поставят в хладилник, до стягане на крема. 


При сервиране кремът се гарнира с ягоди и шоколадов сос.

Продукти за шоколадовият сос:
  • 100 мл прясно мляко
  • 50 г краве масло
  • 60 г захар
  • 2 с. л. какао

Всички продукти се смесват и се поставят на котлона до завиране. Сосът се бърка постоянно, за да се предотвари изкипяването му. Използва се охладен. 



Да ви е сладко, слънчево, усмихнато и празнично! :)





8 коментара:

  1. Много красиво ни я поднасяш, Хриси!
    Ще се почерпя с една чашка.
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С удоволствие те черпя,Габи!
      Прегръдки и весели почивни дни! :)

      Изтриване
  2. Сладкишите определено са силната ти страна, Хриси! Невероятно изкушение и този път си презентирала! Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Честит празник и на теб!
      С огромно удоволствие се впускам в страната на сладкишите :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Мноого елегантно поднесен десерт, Хриси! :) Браво! Аз така и не се престраших за втори опит с този десерт (уж много лесен, но не ми се получи и оттогава само си се любувам на снимките му).
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Сърдечно благодаря, Светле!
    Не се отказвай да си приготвиш този лесен и елегантен десерт! Моят съвет е само да ползваш качествен желатин.
    Хубави слънчеви дни!

    ОтговорИзтриване