сряда, 17 декември 2014 г.

Кралско семифредо


През цялата година бях много послушна.:) Дядо Коледа видя това, и долетя чак от Англия с най-мечтания подарък. Любимите ни деца и нов фотоапарат :))) Разделям се с умиление със старата ,,сапунерка'' и очаквайте снимки, като за изложба :))


А десерта, който ви предлагам днес е достоен за празничната трапеза, с който можете да се почувствате наистина като кралски особи, и естествено сниман с новият фотоапарат!



Продукти:
  • 300 г бишкоти
  • 300 г крема сирене, в оригинал е маскарпоне
  • 2 яйца
  • 120 г захар
  • 2 с. л. какао
  • 50 г шоколадови капки
  • 300 мл кафе еспресо
  • 2-3 с. л. коняк Наполеон
  • 1 ванилия

Приготвяне:
Жълтъците се разбиват заедно с половината захар до побеляване. Ароматизират се с ванилията и към тях се прибавя крема сиренето.
Белтъците се разбиват на плътен сняг с останалото количество захар. Добавят се към крема сиренето. Разбърква се внимателно до хомогенност.
Крема се разделя на две части. Към едната част се прибавя какото, а към другата - шоколадовите капки и ванилията.


В кафето се сипва коняка.
Кексова форма се постила със стреч фолио. Всяка една бишкота се потапя в кафето и се нарежда по дължина отстрани на формата. Поставят се бишкоти и по дъното. Покриват се с белия крем.


Встрани на формата се издига още един ред с бишкоти и тогава се подреждат и върху крема пак бишкоти.


Поставя се кафявия крем.
Върху него се нарежда последен ред от бишкоти.


Семифредото се покрива с фолиото и се поставя в хладилник за 2-3 часа, след което ще очаровате вашите близки и гости.



С огромна благодарност на най-добрата сестра Ивана за превода на рецептата!

Посрещнете зимните празници с много настроение и усмивки...и мечтайте, защото мечтите се сбъдват!





37 коментара:

  1. Честита нова придобивка.Ще чакам с нетърпение ,новите снимки и рецепти.Сладкиша е невероятен,че и лесен.Мерси за което :) Поздрави на момчетата и весели празници :) Прегръдки и целувки мила

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миме, сладка, колко много ме зарадва с коментара си!
      Благодаря ти за хубавите думи и непременно ще предам поздравите!
      Голяма прегръдка от мен!

      Изтриване
  2. Честит мечтан подарък :) :* , тъй е то който слуша има подарък!
    Снимките са прекрасни, а десерта чуден и аз ще се възползвам от превода :)!
    Чао и поздрави на англичаните!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Послушните винаги са възнаградени :)
      Ако имаш проблем с превода :) погледни в блога :)))
      Ох, все ме караш да се хиля...

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Здравей, Иле! Коняка може да се замени с ром, марсала. Аз имах коняк и сложих него :)

      Изтриване
  4. Много интересен сладкиш. Първите снимки са станали много добри.
    Честита нова придобивка, със здраве да си я ползваш и все вкусни гозби да снимаш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи!
      Малките снимки съм ги правила със старият фотоапарат и си личи.:) Ще има многоооо време да се уча да боравя с професионален фотоапарат, но времето е пред мен :)
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Наистина кралско е това семифредо! Честита нова придобивка, да си я ползваш със здраве и ще очакваме шедьоврите с нетърпение:). А за подаръкът, този мечтаният, желаният, дечицата, това наистина е прекрасно! Много весели празнични дни заедно ви пожелавам! Взимам си парченце Семифредо, неустоимо е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, сърдечни благодарности! Много си мила! За мен е удоволствие да те почерпя с този прекрасен сладкиш!
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  6. Хриси,честит да ти е новия фотоапарат и само такива изкушения да му позират!Снимките са чудесни,качвай ги с оригиналния им размер,за да им се наслаждаваме още като скролваме.Поднесено и аранжирано с вкус е това семифредо и толкова ми хареса,че ще си отбележа идеята за някой бъдеш повод,благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Благодаря и за съветите! Работя все още по оформянето на блога. Дано тези дни вече бъда готова :)
      Поздрави и весели празници!

      Изтриване
  7. О, колко много радостни емоции, Хриси! Очаквам новите снимки, както и нови вкуснотии! Семифредото със сигурност много ще ми хареса!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, пожелавам на теб весели и радостни дни! :)

      Изтриване
  8. Е, Хриси - щастлива си сега - и с дечицата, и с новото фото, а снимките са чудесни, десертчето също!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, нека винаги да ни е радостно и бъдем щастливи! Пожелавам го на всички!

      Изтриване
  9. Честито за всичко,Хриси!
    Десертът и снимките са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленка!
      Весели и щастливи празници!

      Изтриване
  10. Здравейте, благодаря за интересната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  11. При мен се получи фал, след обръщането Семифредото се разпадна, а кремът протече. Какво сбърках, спазих всичко точно по рецептата, престоя 7 ч. в хладилник. Потапях бишкотите леко в кафето, което беше хладко. Иначе беше невероятно вкусно, замених Наполеон с Бейлис, но го изядохме в купички с лъжички...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мария! Нямам идея защо семифредото се е разпаднало. Аз го правих два пъти, като първият път беше с маскарпоне и двата пъти ми се получи. Даже вторият път (на снимката) топих бишкотите повече в кафето.
      Съжалявам за несполуката и се радвам, че ви е харесало на вкус!
      Весели Новогодишни празници!

      Изтриване
    2. Използвах българско Крема сирене, за икономия ;)
      Да не би да направих грешка с миксера. Разбих с миксер не само жълтъците, а след това и Крема-та, а после и като добавих какаото. Кремовете станаха по-редки, отколкото на снимката, но се надявах, че после в хладилника ще се стегнат.

      Изтриване
    3. Мария, крема сиренето не се разбива с миксера. Разбиват се жълтъците с половината захар, белтъците на сняг с останалата захар и се смесват с крема сиренето, като се бърка с лъжица. Крема не трябва да е рядък, дори и да престои той няма желатин за да го стегне.
      Купувам си крема сирене от Лидъл, което е на изгодна цена и е много хубаво. 200 г за
      2 лева.

      Изтриване
    4. Много благодаря, сега вече всичко е ясно. При първи удобен случай ще пробвам отново рецептата, вече с лъжицата. Приятно посрещане и всичко най-хубаво през Новата година! :)

      Изтриване
  12. Тодорка Колева14 януари 2015 г., 13:40

    Страхотен и лесен сладкиш ! Благодаря за споделената рецепта !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  13. А марсала от къде можем да си го купим?Никой не е чувал за него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марсала е вид вино за сладкиши. Немога да ви кажа откъде можете да си го закупите, а и не е задължително сладкиша да се приготви с марсала. Може да ползвате аромат, който предпочитате.
      Поздрави!

      Изтриване
  14. А бишкотите в топло кафе ли се топят или се чака да изтине?Аз го направих в тава топих в топлото кафе само че с уиски...такъв невероятен сладкиш не съм правил никога.Опитах 2рия път с крема сирене е вярвайте с маскарпонето няма равно.., но 1вия път ми излезна 500гр за 12лв от кауфланд много яко удря в кръста.Сега купих на промоция към 8лв.ще го правя с маскарпоне пак и шоколадови капки.Невероятен сладкиш става но не бих посмял с крема сирене което е лев и нещо нищо общо пак казвам няма като с маскарпонето.И да уточна аз съм мъж и мръ за сладко.Направих и това МАРШМАЛОУ СЛАДКИШ обрах овациите.Изглежда трудоемко но щом аз се оправих супер лесно за дамите ще е още по-лесно.Успех :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен!
      Няма значение температурата на кафето, стига да не е горещо.
      Аз също правих сладкиша и с маскарпоне, както е по оригинал и се получи фантастично.
      Рецептата съм я дала и с крема сирене, заради себестойността. Крема сирене купувам от Лидъл, което е много хубаво и няма нищо общо с българското.
      Радвам се, че ви е харесал сладкиша!
      Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване
    2. да доуточня слагам 1яйце отгоре и малко повече захар понеже права крема с 500гр.маскарпоне :)

      Изтриване
    3. Много точно сте се ориентирал. Едно яйце в повече и захар на вкус ще се получи чудесен сладкиш с малко повече крем. Аз също предпочитам повечко кремче :)
      Успех и споделете резултата!

      Изтриване
    4. аз така го направих в началото понеже слохих 500гр.маскарпоне.А вие какво сирене крема от лидл купувате понеже са доста видове?

      Изтриване
    5. Днес публикувах Сладкиш с кокосови топчета и топчетата ги направих с крема сирене, купено от Лидъл. Сложила съм снимка. Вървете на публикацията и ще видите от кой вид сирене купувам.

      Изтриване
  15. Анонимен9 май 2015 г., 23:24

    Здр.Може ли линка на Сладкиш с кокосови топчета понеже не ми излиза нещо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9 май 2015 г., 23:29

      A Току що ми излезе...Имашв предвид крема сиренето което пише "крем за мазане"Това ли е крема сирене на Pilos?

      Изтриване
    2. Да, крем за мазане е, но става много вкусен крем с него. Естествено с маскарпоне ще бъде още по-хубаво :)))

      Изтриване