Хубавите маслени пайове откъде могат да прелетят освен от Италия в лицето на Ивана от ,,Нож и вилица в ръка".
Лек, с аромат на кокос и лимон, изключително вкусен, отделно се прави за нула време - не се колебайте, а го започвайте.
Продукти:
за тестото
- 250 г брашно
- 115 г студено краве масло
- 100 г захар
- 1 яйце
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ванилия
- настъргана кора на 1/2 лимон
за крема
- 90 г меко краве масло
- 90 г захар
- 2 яйца
- 45 г кокосови стърготини
- 4 с. л. (110 г) кисело мляко
- настъргана кора на 1/2 лимон
Приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера. Към него се прибавя нарязаното на кубчета масло, захарта, яйцето, ванилията и настърганата кора на лимона.
Замесва се тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя в хладилника.
Докато тестото се изстудява се приготвя крема. Мекото масло се разбива със захарта. Добавят се едно по едно яйцата и след като сместа е хомогенизирана се добавят кокосовите стърготини, лимоновата кора и киселото мляко.
Тестото се разточва върху посипан с брашно плот, с размер около 26 см в диаметър. Кръгът се прехвърля във форма с подвижно дъно с размер 22-23 сантиметра, като тестото се повдига по страничният борд. Тестото на дъното се надупчва с вилица.
Кокосовият крем се изсипва върху тестото и се заглажда.
Паят се пече в предварително загряла фурна на 180 градуса с вентилатор 30 минути.
Изстива във формата и се нарязва напълно студен.
Да ви е сладко!
Влюбих се в този сладкиш само на снимка, а реално само мога да си представя колко е вкусен.Благодаря за това изкушение.Поздрави!
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен, Светле!
ИзтриванеСладкишът и на нас много ни хареса, и с удоволствие си го хапнахме :)
Чудесни снимки си му направила, как да не го направи пак човек :)!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и да ви е сладко! :*
Това ,,слънце" само си позира за хубави снимки :)
ИзтриванеБлагодаря и прегръдки! <3
О, и от това ми се прииска!
ОтговорИзтриване:) ... действай :)
ИзтриванеPayment will be made weekly. http://8wmszh9rj2.dip.jp http://4e78yep9dv.dip.jp http://l316b3dy5b.dip.jp
ОтговорИзтриване