четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Тарталети с много вкусен крем



Продукти:
за тестото
  • 125 г меко краве масло
  • 150 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 300 г брашно
  • 2 ванилии

за крема
  • 400 мл прясно мляко
  • 80 г захар
  • 40 г царевично нишесте
  • 1 яйце
  • 100 г крема сирене
  • 100 мл течна сладкарска сметана
  • ванилия

за меринге (меренге) :) 
  • 2 белтъка
  • 100 г захар

за украсата
  • малини
  • листенца мента


Приготвяне на тарталетите:
Брашното се пресява с ванилията. Прибавят се маслото, захарта и яйцето. Замесва се тесто, което се оставя 10-15 минути да се поотпусне. 
Разточва се между два листа стреч фолио. Изрязват се кръгове с d10 сантиметра. Всеки кръг се поставя във форма за тарталета и се притиска с пръсти към стените. 
Тарталетите се нареждат в тава и се пекат на 180 градуса 15-18 минути без вентилатор. 
Изстиват леко и се изваждат от формите. 

Приготвяне на крема:
Яйцето се смесва с нишестето. Разрежда се с част от прясното мляко. 
Останалото мляко заедно със захарта се загрява до завиране. Прибавя се към нишестето и се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. Изсипва се в плосък съд и се покрива плътно със стреч фолио. Оставя се да изстине напълно.
Течната сметана се разбива до меки връхчета. 
Изстиналият крем се разбива с миксер. Към него се прибавя крема сиренето и накрая разбитата сметана. 
Кремът се поставя в пош с кръгъл накрайник и се пълнят тарталетите.

Приготвяне на меринге (меренге):
Белтъците се смесват със захарта. Поставят се на водна баня и след като захарта се разтопи, сместа се разбива с миксер до лъскавина и твърдост.
Поставя се в пош с кръгъл накрайник и се украсяват тарталетите.
Глазурата се минава леко с горелка.
Отгоре за разкош тарталетите се гарнират с малини и листенца мента.


Да ви е сладко!

Снимките са направени от Диана Найденова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар