Продукти:
за тестото
- 125 г меко краве масло
- 100 г пудра захар
- 1 яйце М
- 250 г брашно
- 2 ванилии
- щипка сол
за крема
- 400 мл прясно мляко
- 80 г захар
- 40 г царевично нишесте
- 1 яйце
- 100 г крема сирене
- 100 мл течна сладкарска сметана
- ванилия
за меренге
- 2 белтъка
- 100 г захар
за украсата
- малини
- листенца мента
Към брашното се поставя кравето масло на стайна температура. Сместа се претрива с ръце, докато стане на трохи.
Прибавя се захарта, солта, ванилията и яйцето.
Замесва се меко тесто.
От тестото се оформят 14 бр. топчета с тегло 35-36 грама.
Всяко топче се разстила в желязна формичка за тарталети.
Формичките се нареждат в тава.
Тарталетите се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-16 минути.
Приготвяне на крема:
Яйцето се смесва с нишестето. Разрежда се с част от прясното мляко.
Останалото мляко заедно със захарта се загрява до завиране. Прибавя се към нишестето и се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. Изсипва се в плосък съд и се покрива плътно със стреч фолио. Оставя се да изстине напълно.
Течната сметана се разбива до меки връхчета.
Изстиналият крем се разбива с миксер. Към него се прибавя крема сиренето и накрая разбитата сметана.
Кремът се поставя в пош с кръгъл накрайник и се пълнят тарталетите.
Приготвяне на меренге:
Белтъците се смесват със захарта. Поставят се на водна баня и след като захарта се разтопи, сместа се разбива с миксер до лъскавина и твърдост.
Поставя се в пош с кръгъл накрайник и се украсяват тарталетите.
Глазурата се минава леко с горелка.
Отгоре за разкош тарталетите се гарнират с малини и листенца мента.
Да ви е сладко!
Снимките са направени от Диана Найденова.
Приготвяне на меренге:
Белтъците се смесват със захарта. Поставят се на водна баня и след като захарта се разтопи, сместа се разбива с миксер до лъскавина и твърдост.
Поставя се в пош с кръгъл накрайник и се украсяват тарталетите.
Глазурата се минава леко с горелка.
Отгоре за разкош тарталетите се гарнират с малини и листенца мента.
Да ви е сладко!
Снимките са направени от Диана Найденова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар