Уникално вкусно ястие ... крехко ярешко месце с допълнение на най-вкусната и ароматна гъба - каквото и да кажа, ще е малко...
Продукти:
- 1.200 кг ярешко месо
- 400 г гъби манатарки
- 100 мл олио
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. л. червен пипер
- черен пипер
- сол
- клонки джоджен
- 2-3 скилидки чесън по желание
Приготвяне:
Месото се посолява.
В купа се поставят олиото, брашното, червеният и черният пипер. Разбърква се на кашичка и се разрежда с около 300 г вода.
Всяка порция месо се потапя в сместа и се нарежда в тава. Добавят се нарязаните гъби. Останалият сос се налива в тавата. Месото трябва почти да бъде покрито с течност.
Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загряла фурна на 200 градуса и след като ястието започне да се пече, фурната се намаля на 160 градуса. Готви се 2 ч. 30 минути.
Приятен апетит!
Това ще е страшна вкусотия, Хриси! Вкъщи обичаме ярешко, непременно ще го пробвам! Имам един въпрос - ако не се намира прясна манатарка, става ли със сушена? Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСонче, и ние в къщи много обичаме ярешкото и имаме щастието да се снабдяваме с домашно гледано, даже пасло в близките баири до нас.
ИзтриванеДа ти кажа честно, не съм го приготвяла със сушени манатарки, защото фризера прилежно е зареден с тях, но предполагам, че сушената манатарка също ще даде нужният аромат и вкусотия на ястието.
Поздрави!
Фантазия...
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
Изтриване