Честит празник, мили дами!
Пожелавам ви безброй усмивки, много щастие, здраве, късмет, хубави емоции и винаги да сте обичани от човека, когото обичате!
Продукти:
- 4 белтъка (120 г)
- 150 г захар
- 150 смлени орехови ядки
- 100 г млечен шоколад
- 100 г шоколадов кувертюр
- прахообразна златна боя
Приготвяне:
Белтъците заедно със захарта се разбиват до побеляване и леко сгъстяване. Сместа не трябва да е плътна.
Прибавят се смлените орехи.
Сместа се изсипва в тава постелена с хартия за печене и се разстила на дебелина около 1/2 см.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12 минути.
Платката трябва да е мека след изпичане и леко лепкава.
Оставя се да изстине и след това се ,,раздробява" с ръце.
Оформят се топчета, които се поставят в хладилника за 1-2 часа.
Шоколадът се разстопява на водна баня. Охладените бонбони се топват в шоколада и се нареждат върху хартия за печене.
И последни щрихи към сладкото удоволствие, нанасяне на златната боя с четка за рисуване.
От тази доза се получават 22 бонбона с приблизително тегло - 20 грама.
Весел и щастлив празник, дами!
Бъдете обичани! :)
Шоколадът се разстопява на водна баня. Охладените бонбони се топват в шоколада и се нареждат върху хартия за печене.
И последни щрихи към сладкото удоволствие, нанасяне на златната боя с четка за рисуване.
От тази доза се получават 22 бонбона с приблизително тегло - 20 грама.
Весел и щастлив празник, дами!
Бъдете обичани! :)
Честит празник, Хриси!
ОтговорИзтриванеПрекрасни бонбони!
Сърдечно благодаря, Дани!
ИзтриванеВесел и споделен празник с любимите хора! :)
Честит празник Хриси ! Чудесни публикации особено сладкишите и тортите при теб са страхотни, както и бонбоните.Хареса ми екзотичната сбричолата и портокаловия кекс също.Бъди здрава, ползотворно оползотворявай времето си, продължавай да твориш.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много благодаря, Ели!
ИзтриванеПрекрасен и весел празник!
Хриси, топчетата само от блата ли се оформят, или се добавя млечния шоколад, стопен? Много са прелестни бонбонките!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеТопчетата са само от блата. Шоколадът е за глазурата на бонбоните.
Поздрави!
Благодаря! Не си го представям точно, но сигурно е лепкав и се оформят топчетата.
ИзтриванеДа, Веси, аз съм написала, че платката при печене трябва да е мека и леко лепкава, не трябва да се препича.
Изтриване