петък, 8 март 2019 г.

Бонбони Гараш



Честит празник, мили дами!
Пожелавам ви безброй усмивки, много щастие, здраве, късмет, хубави емоции и винаги да сте обичани от човека, когото обичате!

Продукти:
  • 4 белтъка (120 г)
  • 150 г захар
  • 150 смлени орехови ядки
  • 100 г млечен шоколад 
  • 100 г шоколадов кувертюр
  • прахообразна златна боя 


Приготвяне:
Белтъците заедно със захарта се разбиват до побеляване и леко сгъстяване. Сместа не трябва да е плътна. 
Прибавят се смлените орехи. 
Сместа се изсипва в тава постелена с хартия за печене и се разстила на дебелина около 1/2 см. 
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12 минути. 
Платката трябва да е мека след изпичане и леко лепкава. 
Оставя се да изстине и след това се ,,раздробява" с ръце. 
Оформят се топчета, които се поставят в хладилника за 1-2 часа.


Шоколадът се разстопява на водна баня. Охладените бонбони се топват в шоколада и се нареждат върху хартия за печене.
И последни щрихи към сладкото удоволствие, нанасяне на златната боя с четка за рисуване.
От тази доза се получават 22 бонбона с приблизително тегло - 20 грама.


Весел и щастлив празник, дами!
Бъдете обичани! :)



8 коментара:

  1. Честит празник, Хриси!
    Прекрасни бонбони!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Дани!
      Весел и споделен празник с любимите хора! :)

      Изтриване
  2. Честит празник Хриси ! Чудесни публикации особено сладкишите и тортите при теб са страхотни, както и бонбоните.Хареса ми екзотичната сбричолата и портокаловия кекс също.Бъди здрава, ползотворно оползотворявай времето си, продължавай да твориш.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Ели!
      Прекрасен и весел празник!

      Изтриване
  3. Хриси, топчетата само от блата ли се оформят, или се добавя млечния шоколад, стопен? Много са прелестни бонбонките!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси!
      Топчетата са само от блата. Шоколадът е за глазурата на бонбоните.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Благодаря! Не си го представям точно, но сигурно е лепкав и се оформят топчетата.

      Изтриване
    3. Да, Веси, аз съм написала, че платката при печене трябва да е мека и леко лепкава, не трябва да се препича.

      Изтриване