понеделник, 24 юли 2017 г.

Лятна салата с дип от тиквички и патладжан


Продукти:

  • 3 тиквички
  • 1-2 патладжана
  • домати
  • краставици
  • варено яйце
  • маслини
  • сирене
  • зехтин
  • чесън
  • копър 
  • магданоз


Приготвяне:
Патладжаните се опичат цели. Могат да се опекат на скара или във фурната. След като изстинат се обелват.
Тиквичките се нарязват на кубчета. Поставят се в тава, посоляват се леко и се заливат със струйка зехтин. Пекат се на 220 градуса до омекване. Изстиват.
Патладжаните и опечените тиквички се смесват в купа и се пасират леко с пасатора.
Овкусяват се със сол, зехтин, чесън, нарязан магданоз и копър.


В чиния се поставят топки от дипа и покрай него се нареждат зеленчуците и останалите продукти.


Да ви е сладко с весело лятно настроение! 



9 коментара:

  1. Абе, много красиво, бе:*! Да ви е сладко с Дарката!
    Хубава вечер! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Красотата трябва да бъде навсякъде! :)
      Наздраве и от нас!

      Изтриване
  2. красиво подредена и сигурно много вкусна

    ОтговорИзтриване
  3. Хриси,
    как само си я накиприла тази салата с дип.Чудесно, лятно, красиво, лесно и много, много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Еее, Хриси, не само вкусно, но и много красива чиния си наредила, браво!

    ОтговорИзтриване