неделя, 20 ноември 2016 г.

Чийзкейк с Нутела


Невероятен аромат, примесен с вкус на шоколад и препечен карамел. Това... и повече е този разкошен чийзкейк. :)


Продукти:
за подложката
  • 200 г чаени бисквити
  • 100 г краве масло

за пълнежа
  • 650 г крема сирене
  • 150 г захар
  • 2 яйца
  • 2 ванилии
  • 3-4 с. л. течен шоколад Нутела


Приготвяне:
В сладкарството много важно условие за сполучлива рецепта е точния грамаж на продуктите. Аз се доверих на дигиталната везна Астория на Делимано. Везната е с допълнителна купа от неръждаема стомана, която е удобна и практична. 


Претеглените бисквити се смилат.
Към тях се добавя разтопеното краве масло. 


Обърква се до хомогенност и сместа се поставя в тавичка с размери 22 см, като се притиска добре.  


Към крема сиренето се добавят захарта, яйцата и ванилията. Сместа се разбърква много хубаво, до гладкост. Изсипва се върху подложката. 
Нутелата се поставя на топло, до омекване. С лъжица се поставя на неопределени места върху чийзкейка от Нутелата и с помощта на дървено шишче се правят различни шарки.


Чийзкейкът се пече на 140 градуса 1 час и 30 минути.

Чийзкейкът се разрязва и консумира напълно охладен. 
Да ви е сладко!
Бъдете весели и щастливи! 

3 коментара:

  1. Страхотен е, Хриси! Обожавам чийзкейк, а този е чуден!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Габи!
      Чийзкейка наистина е чудесен!
      Поздрави и прегръдки, мила! :)

      Изтриване