четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Телешко варено


Продукти:
  • телешки джолан
  • 1 глава лук
  • 5-6 картофа
  • 2 моркова
  • 1 домат
  • стрък целина
  • зърна черен пипер
  • магданоз
  • сол

Приготвяне:
Джоланът се поставя в тенджера под налягане, залива със студена вода, прибавят се няколко зърна черен пипер, посолява се и се сварява. Изважда се от бульона и след като изстине се обезкостява.
Лукът се нарязва на шайби, а морковите на дебели ленти. Поставят се в грил тигана Деличия на Делимано и леко се запичат.




Нарязват се кубчета. 
Картофите и домата се обелват и също се нарязват на кубчета.
След като от известно време използвам съдовете на Делимано, мога с ръка на сърцето да кажа, че са ми любими и готвя в тях с огромно удоволствие. И така, бульона се прецежда в тенджера Деличия и се поставят подготвените зеленчуци (без домата) и нарязаният на дребно стрък целина.
Варят се почти до готовност и тогава се прибавя нарязаният домат и обезкостеният джолан. Варенето продължава до готовност на всички продукти.


Накрая ястието се поръсва със смлян черен пипер и дребно нарязан магданоз. 


Хапвайте сладко, с добро настроение и усмивки. :)

9 коментара:

  1. Много обичам телешко варено, виж с такива запечени зеленчуци не съм го правила. Нептеменно ще опитам!
    Супичката грее в паничката! :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам си аз, че ще те съблазня с тази супичка :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Представям си какъв аромат и вкус са придали печените зеленчуци! Поздрави, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, кой ли незнае да прави телешко варено, но с така запечените зеленчуци се получи много ароматно и вкусно ястие, и това беше причината да публикувам и споделя рецептата.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Страхотна идея за запечените зеленчуци

      Изтриване
    3. Страхотна идея за запечените зеленчуци

      Изтриване
    4. Благодаря, Батето!
      И аз се възхищавам на твоите идеи. Много ми допадат мръвчестите ти вкусотии :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Хриси,
    чудесно телешко варено.Винаги го приготвям като задължително запичам лука, но моркова не съм го запичала до сега.Ще пробвам и така, по твоя начин.Много вкусно варено се получава особено ако се добави към него и малко сос от хрян.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване