Продукти:
- 3 средни патладжана
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 домат
- черен пипер
- магданоз
- подправка ,,Щипка вкус" на MAGGI
- олио
за сос бешамел
- 2 с. л. краве масло
- 2 с. л. брашно
- 400-500 мл прясно мляко
150-200 г кашкавал
Приготвяне:
Патладжанът се нарязва на филийки. Посолява се леко и се оставя да си пусне горчивата вода. Измива се хубаво и се запича на скара или на оребрен тиган.
В тиган с олио се задушава дребно нарязаният лук и чесън. Прибавя се каймата и след като се посготви се добавя обеленият и нарязан домат. Подправя се с черният пипер и магданоз.
За бешамела: в касерола се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното. Запържва се и се добавя прясното мляко. След като соса заври се отмества от огъня.
Продуктите са за 4-5 гювечета.
Във всяко едно гювече на дъното се поставя от сместа с каймата. Следва няколко кръгчета патладжан и подправка Щипка вкус, смес от каймата и се завършва с патладжан и отново се поръсва с Щипка вкус на MAGGI. Ястието не се соли допълнително. В подправката на MAGGI има морска сол, която е достатъчна за овкусяване на ястието.
Гювечетата се заливат с бешамела и отгоре се поръсват с настърган кашкавал.
Пекат се на 200 градуса около 20-25 минути или до зачервяване на кашкавала.
Идеята за тази вкусотия взех от блога на Ивана ,,С нож и вилица в ръка"
Приятен апетит!
Хитро. Само дето не ползвам подправките на Маги вътре имат и разни добавки
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Батето!
ИзтриванеВ тази подправка на МАГИ има само морска сол и сушени зеленчуци, няма допълнителни добавки.
Хубава и ароматна е.