неделя, 8 юли 2018 г.

Печена солена торта


Продукти:
  • 3 яйца
  • 100 мл олио
  • 100 мл прясно мляко
  • 200 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 2 щипки сол
  • 100 г полушпеков салам
  • 2 картофа
  • 60 г кашкавал
  • маслини


Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на шайби 2 мм. Поставят се във вода и се варят 3 минути. Охлаждат се. 
Яйцата, олиото и млякото се разбиват с тел до хомогенност. Посоляват се и се добавя брашното, смесено с бакпулвера. Получава се гъста кексова смес, която се изсипва в тава с размер 23 см, постелена с хартия за печене.
Върху нея се подреждат резанчетата сварени картофи, салама, кашкавала и маслините.  


Тортата се пече на 180 градуса на вентилатор 30 минути. 


Лесно, бързо и вкусно! 


Приятен апетит! 

8 коментара:

  1. Хриси, изглежда чудесно и много вкусно. В най скоро време ще се изпробва.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Ще се радвам да споделиш впечатленията си!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Наистина много лесно, а толкова красиво ястие. Подходящо е за сезона, пък и не само. Сигурна съм, че е и много вкусно. Поздрави, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Хапнахме си я с удоволствие...:)
      Поздрави, мила!

      Изтриване
  3. Хриси,
    интересно, много лесно предложение.По подобен начин правя бъркана пица, също много лесна.Ще изпробвам и твоето предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, ше се радвам да пробваш и моята рецепта, и споделиш резултата!
      Поздрави! :)

      Изтриване
  4. Отговори
    1. Да, Веси, интересна и определено вкусна!
      Поздрави! :)

      Изтриване