неделя, 15 май 2016 г.

Пилешко месо в бутер тесто


Продукти:
за мариноване

  • 30 мл ракия
  • сока на половин лимон
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 1/2 к. л. черен пипер
  • 1 с. л. соев сос
  • розмарин
  • щипка индийско орехче

  • 500 г пилешко месо от бут или филе
  • 3-4 скилидки чесън
  • 250 г гъби
  • 100 г кашкавал
  • 1 пакет (275 г) бутер тесто от Лидл
  • 1 жълтък
  • сусам


Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се поставят в купа, Към него се прибавят всички продукти за мариноване. Купата се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилника за около 2-3 часа. 

В малко мазнина се запържват гъбите. Изваждат се от тигана и на тяхно място се поставят нарязаните скилидки чесън, които се запържват леко. Добавя се пилешкото месо и се готви до готовност.  Прибавят се гъбите и сместа се оставя да изстине.

Върху хартия за печене се разстила бутер тестото. В средата на тестото се разпределя месото и върху него се поставя кашкавала нарязан на дребни кубченца. 
Отстрани тестото се нарязва на ленти, които се преплитат върху плънката. 
Рулото се намазва със жълтъка размесен с няколко капки прясно мляко и олио. 
Поръсва се със сусам и се пече на 200 г до зачервяване на тестото. 


Добър апетит!
Бъдете здрави и усмихнати! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар