Продукти:
- 3 яйца
- 180 г захар
- 250 г маскарпоне
- 100 г олио
- 280 г брашно
- 10 г бакпулвер
- кората на 1 лимон
- ванилия
- 4 с. л. шоколадови капки
- 2 средно големи ябълки
- 30-40 г бадемови ядки
за соса:
- 3 жълтъка
- 350 г прясно мляко
- 60 г захар
- 10 г царевично нишесте
- ванилия
Приготвяне:
Яйцата заедно със захарта се разбиват до пухкавост.
Прибавя се маскарпонето и разбиването продължава до гладкост.
Олиото се налива при сместа и след това лъжица по лъжица се прибавя брашното, пресято с бакпулвера.
Накрая се добавят ванилията, настърганата лимонова кора и 3 с. л. от шоколадовите капки.
След като сместа хубаво се разбърка, се поставя във форма с размер ф24 сантиметра, постелена с хартия за печене.
Двете ябълки се обелват и нарязват на дребни парченца. Разпределят се върху сладкиша. Поръсват се останалите шоколадови капки и бадемовите ядки.
Сладкишът се поставя в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор.
Пече се 40-45 минути.
След като леко се охлади, се изважда от формата и се прехвърля върху скара до пълното му изстиване.
Всички продукти за соса се смесват и се поставят на котлона до завиране и леко сгъстяване.
Поднесете този чуден ароматен сладкиш полят с нежния сос и се насладете на прекрасен и усмихнат ден!
Да ви е сладко!
Разкошен😍
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Тити!
ИзтриванеРазкошен сладкиш Хриси!
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам непременно! 🍎🍏🍎🍏🍎
Много благодаря! Ще се радвам на ответното мнение!
Изтриване