петък, 27 ноември 2020 г.

Родопска картофена салата



 Продукти:

  • 1/2 кг картофи
  • 100-120 г сирене
  • 200 г майонеза
  • 5-6 кисели краставички
  • 10-12 бр. маслини без костилки
  • 2-3 сварени яйца
  • пресен лук
  • магданоз

Приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и както са топли се намачкват с преса или вилица. 
Сиренето се настъргва на едро ренде.
Краставичките се подсушават и нарязват на ситно.
Маслините се нарязват на шайбички. 
Към намачканите картофи се прибавят подготвените продукти. Добавя се майонезата и всичко се разбърква. 
Яйцата се обелват и настъгват на едро ренде. Прибавят се към салатата. 
Всичката смес се разбърква и ако е необходимо се посолява. 
Преди поднасяне се добавя нарязаните пресен лук и магданоз. 
Салатата се оформя върху плато и се поднася с 😊. 



Приятен апетит! 
Рецептата е адаптирана от тук


5 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси, наистина салатата е много вкусна. Опитай и сподели!

      Изтриване
  2. Много вкусна салата,правя от няколко години. Видях в "Черпак с мерак", през зимата слагам праз лук, добавям и копър.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Салатите могат да се овкусяват и да им се добавят различни продукти по желание. Важното е някаква основа и след това да надграждаме, за да ни носи добро настроение.

      Изтриване