сряда, 16 септември 2020 г.

Ябълков пай с пудинг



Продукти:

  • 500 г кори за баница
  • 6 големи ябълки
  • 100 г краве масло
  • 100 г кафява захар
  • 6о мл течна сладкарска сметана
  • 1/2 ч. л. канела
  • ванилия
  • 2 с. л. ром
  • щипка сол
  • 1 пак. пудинг Ванилия

Приготвяне:
Ябълките се обелват, почистват се от сърцевината и се нарязват на кубчета. 
В тиган с незалепващо покритие се разтопява 40 г от маслото. Поставят се ябълките и се готвят до леко омекване. Посипват се със захарта и солта, и термичната обработка продължава до разтопяването на захарта. Налива се сметаната, и ябълките се ароматизират с ванилията, канелата и рома. Сместа се оставя да изстине. 

Пудингът се приготвя по указание на опаковката. 

Останалото масло се разтопява. 
Кръгла отваряема форма се размер 25-26 см се намазва с масло. 
Поставя се една кора, като краищата се оставят да висят навън. Намазва се с масло и се поставя втора кора, на която краищата също се оставят навън. Така се процедира с четири кори. Петата кора се намачква и се поставя на дъното на формата. Продължава се поставянето на още четири кори и една в средата, до изчерпване на корите. 
Върху корите се разпределя крема, а върху него се поставят ябълките. 
Висящите краища се обръщат върху пая, като се намазват с масло. 
Паят се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. 
Оставя се да изстине във формата и тогава се прехвърля в поднос. Прибира се в хладилник за около 1-2 часа. 
Преди сервиране ябълковият пай се поръсва с пудра захар. 




Да ви е сладко! 
Рецептата е адаптирана от тук. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар