Продукти:
- 500 г кори за баница
- 6 големи ябълки
- 100 г краве масло
- 100 г кафява захар
- 6о мл течна сладкарска сметана
- 1/2 ч. л. канела
- ванилия
- 2 с. л. ром
- щипка сол
- 1 пак. пудинг Ванилия
Приготвяне:
Ябълките се обелват, почистват се от сърцевината и се нарязват на кубчета.
В тиган с незалепващо покритие се разтопява 40 г от маслото. Поставят се ябълките и се готвят до леко омекване. Посипват се със захарта и солта, и термичната обработка продължава до разтопяването на захарта. Налива се сметаната, и ябълките се ароматизират с ванилията, канелата и рома. Сместа се оставя да изстине.
Пудингът се приготвя по указание на опаковката.
Останалото масло се разтопява.
Кръгла отваряема форма се размер 25-26 см се намазва с масло.
Поставя се една кора, като краищата се оставят да висят навън. Намазва се с масло и се поставя втора кора, на която краищата също се оставят навън. Така се процедира с четири кори. Петата кора се намачква и се поставя на дъното на формата. Продължава се поставянето на още четири кори и една в средата, до изчерпване на корите.
Върху корите се разпределя крема, а върху него се поставят ябълките.
Висящите краища се обръщат върху пая, като се намазват с масло.
Паят се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
Оставя се да изстине във формата и тогава се прехвърля в поднос. Прибира се в хладилник за около 1-2 часа.
Преди сервиране ябълковият пай се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от тук.
Чудесен пай с ябълки, фен съм именно на тези приготвени с есенни плодове сладкиши Хриси.Чудесно изглежда, прекрасна седмица .
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много благодаря, Ели!
ИзтриванеАроматът на есенните плодове дава много топлина и уют, затова и са толкова предпочитани именно тези плодове.
Поздрави!
Пудинга с 1л.мляко или с 0.500мл.се приготвя
ОтговорИзтриванеПривет, Катя!
ИзтриванеПудинга се приготвя според указанието на опаковката, с 500 мл прясно мляко.
Много благодаря,Хриси!
Изтриване