Обичаме бутер тесто, обичаме картофи, обичаме и бекон, и в комбинация се получи наистина нещо много вкусно. Тарт, който може да се направи за закуска, може да мине за лек обяд, а защо не и за вечеря. Прави се сравнително лесно, с достъпни продукти и се изяжда за минути.
Продукти:
- 4 бр. картофи
- 150 г нарязан на малки кубчета бекон
- 200 г нарязан на малки кубчета кашкавал (моцарела)
- 270 г бутер тесто
- сол
- олио (зехтин)
- черен пипер
Приготвяне:
Картофите се обелват. Три от тях се нарязват на малки кубченца, а четвъртият - на тънки колелца.
В тиган се сипват 3-4 с. л. олио. Прибавят се нарязаните картофи на кубчета. Посоляват се и се запържват до готовност. Ако обичате розмарин, може да сложите клонка за овкусяване. Готовите картофи се поръсват с черен пипер.
Бутер тестото се поразточва и се изрязва с кръг с диаметър около 28 см. Поставя се върху хартия за печене и се прехвърля в тава с размер 24-26 см.
Върху тестото се разполагат изпържените кубчета картофи. Върху тях се поставят бекона и кашкавала.
Отгоре върху тартата се нарежда керемидообразно нарязаният на кръгчета картоф.
Бутер тестото леко се завива върху картофите. Тартата се поръсва с малко сол и олио.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар