неделя, 5 януари 2020 г.

Пилешка яхния с гъби манатарки


Продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • брашно за овалване на бутчетата
  • 400 гъби манатарки
  • 1 глава лук
  • 10-12 печени червени пиперки
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • 400 мл зеленчуков бульон
  • 300 г домати консерва
  • 1 щипка захар
  • магданоз


Приготвяне:
Пилешките бутчета се разполовяват. Посоляват се и се овалват в брашно.
В дълбок тиган или тава се налива олиото и бутчетата се запържват до златиста коричка. Изваждат се от мазнината и в нея се поставят гъбите. Готвят се до готовност. Изваждат се от тигана и в същата мазнина се поставя нарязаният на дребно лук. Задушава се и се прибавят нарязаните пиперки. Следват нарязаните скилидки чесън. Сместа се посолява, овкусява се с черният и червен пипер. Прибавят се доматите и захарта. 
Ястието се залива с бульона и се прибавят бутчетата и гъбите.
Тавата се поставя в предварително загряла фурна на 180 градуса и се пече до готовност или докато ястието остане на мазнина. 


Приятен апетит! 

2 коментара:

  1. Много, много вкусна яхния, а снимките я правят още по-апетитна! Поздрави, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, момиче мило!
      Поздрави и прегръдки!

      Изтриване