Продукти:
- 1 яйце
- 130 г захар
- 80 г олио
- 40 г прясно мляко
- 10 г бакпулвер
- 100 г царевично нишесте
- 300 г брашно
за пълнежа:
- 1 яйце
- 50 г захар
- 40 г олио
- 15 г какао
- 40 г смлени ядки (орехи, бадеми или други)
- 100 г царевично нишесте
Приготвяне:
В купа се смесват яйцето, олиото, захарта и прясното мляко, Разбъркват се до хомогенизиране.
Брашното, нишестето и бакпулвера се смесват и пресяват.
Сухата смес се прибавя постепенно към мократа. Замесва се меко тесто. Получава се 700 г тесто, което се разделя на три части. Покриват се със стреч фолио, докато се приготви пълнежа.
Яйцето, захарта, олиото и какаото за пълнежа се смесват и разбъркват. Прибавят се смлените ядки и нишестето. Получава се доста меко тесто (270 г), което се разделя на три части.
Взема се едната част от светлото тесто и се разточва на лента с размери 42/9 сантиметра. По средата на лентата се поставя 1/3 от тестото за плънката. Завива се на руло и се нарязват бисквитки с размер 3 сантиметра. Прехвърлят се в тава са печене, постелена с хартия за печене.
По този начин се процедира и с останалото тесто. Получават около 32-34 броя бисквитки.
Пекат се в предварително затоплена фурна на 180 градуса 15-17 минути.
След като са опечени бисквитките се поръсват с пудра захар.
Бъдете търпеливи, бъдете добри и бъдете благодарни!
Това е кратката рецепта за успех и щастие в живота.
Светли и благословени празници!
Рецептата е адаптирана от fattoincasadabenedetta.
Няма коментари:
Публикуване на коментар