Формата, която си купих е за лед, но моята фантазия като заработи, че чак ме изумява :) И какво може да се разположи в силиконова форма, освен шоколад ... и пак шоколад, а между тях да полегне лешникова пуричка.
Продукти:
(продуктите са за 10 блокчета, като от кафявият шоколад ще ви остане)
- 100 г черен шоколад
- 100 г млечен шоколад
- 150 г бял шоколад
- 70 мл течна сладкарска сметана
- 5 лешникови пурички
Приготвяне:
Черният и млечен шоколад се натрошават. 2/3 се разстопява на водна баня. Отмества се от огъня и се добавя останалият шоколад. Разбърква се до гладкост и лъскавина на шоколада.
Във формичките се поставя малко шоколад и се разстила с помощта на четка. Формата се поставя в хладилника до стягане на шоколада. Процедурата се повтаря.
Белият шоколад се разстопява на водна баня. Към него се налива сметаната и се бърка до хомогенност. Сместа трябва да е леко течна. Поставя се в пош или хартиен корнет.
От белият шоколад се поставя в кафявите черупки.
Пуричките се нарязват с дължината на малките форми и се поставят върху белият шоколад.
Върху тях се поставя още от белият шоколад.
Завършва се с кафяв шоколад.
Формата се поставя на студено до пълното стягане на шоколада.
Шоколадовите блокчета се изваждат внимателно от формите.
Украсяват се по желание.
Да ви е сладко!
Вълшебница...,Хриси,
ОтговорИзтриванене успявам често да пиша коментари, но
се впечатлявам и наслаждавам всеки път!
Разкошни предложения, много красота и финес.
Поздрави, комплименти и творческо вдъхновение!
Сърдечно благодаря, мила Дианка!
ОтговорИзтриванеТвоите думи са голям комплимент за мен!
Поздрави!
Фантастични са, Хриси! И сега от къде да търсим формички за лед, а?
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеФормичките ги купих от Кауфланд, но предполагам, че подходящи за този десерт, могат да се намерят и в магазините за домашни потреби.
Поздрави!
Благодаря за отговора!
Изтриване