сряда, 11 октомври 2017 г.

Рула с тиква


Продукти:
  • 400 г кори за баница (16 бр.)
  • 1.200 кг настъргана тиква
  • 300 г захар
  • 150 г орехи
  • 120 г стафиди
  • 16 бр. обикновени бисквити
  • 1 ч. л. канела
  • 250 мл олио


Приготвяне:
Настърганата тиква се задушава до омекване заедно с 200 мл олио. Прибавя се захарта и канелата, и се оставя да изстине.
Взема се една кора, намазва се с четка с олио и върху нея се поставя втора кора. Поръсва се с част от тиквата, едро счукани орехи, стафиди и две натрошени бисквити. Откъм тясната страна кората се прегъва до средата.


След това към нея се прегъва и другата половина, като прегъванията се срещат в средата. Намазва се отново с олио и кората се навива на руло.


Така се процедира и с останалите кори. Получават се осем рула, които отгоре се намазват с олио.


Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване на рулата.


Поръсват се с пудра захар и се поднасят с много цветно есенно настроение.


Да ви е сладко!
Бъдете здрави и обичани!

2 коментара:

  1. Чудесни, много красиви рула.Ще ги пробвам непременно, тиквата е любима в нашия дом както и всичко приготвено с нейно участие.
    Поздрави и лек ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Сега е сезона на тиквата и трябва максимално да се възползваме, и да се заредим с витамини.
      Поздрави!

      Изтриване