Продукти:
- 400 г обикновени бисквити Petit Beurre
- 150 г краве масло
- 100 г шоколад (млечен или черен)
- 200 г кондензирано мляко
- 100 г крема сирене
- 2 с. л. вино Марсала
- портокалови корички
Продукти:
Продукти:
Когато има синхрон в едно семейство и едната част е любител на ,,мръФката", а другата - обича да угажда, се получава нещо апетитно и много вкусно :)
Продукти:
1 джолан
2-3 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
черен пипер
бахар
дафинов лист
червен пипер
Приготвяне:
Първо на ред е съпружеското участие към приготвянето на това вкусно руло. Връчвате му джоланът и го оставяте да се поти, докато го опърли хубаво. :) След това идва измиването му и хайде в тенджерата под налягане. Прибавяме за компания на зачервеното джоланче обелените цели моркови, лука срязан на две, 4-5 скилидки чесън, подправките и накрая солта.
Джоланът се вари 40-50 минути или до омекване на месото.
Оставя се да поизстине. Внимателно джоланът се разрязва само от едната страна и се отстранява коста. Премества се върху стреч фолио.
Така както е отворен джоланът се посипва с червен пипер и пресован чесън. По желание може да се сложи шарена сол или други подправки.
С помощта на фолиото джоланът се навива на руло и хубаво се пристяга с него.
Оставя се на студено да стегне и идва ред на остър нож, и любимата дъска за мезета.
Приятен апетит!
В много случаи си мислим, че като знаем нещо от години, и другите го знаят, но явно грешим. Така се получава и с тези портокалови корички. От години си правя вкъщи домашни и никога не купувам от магазините, но не съм се и сещала да напиша в блога тяхното приготвяне. И когато няколко хора ме попитаха как се правят, реших да споделя рецептата. Понеже в годините съм ги правила на око, сега си направих труда да измеря количеството портокалови корички и захарта за улесняване на вас, моите последователи.
Продукти:
Приготвяне:
Преди да се обелят портокалите се.измиват много хубаво. На всяко резанче се премахва бялата част. Трябва да остане само оранжевата коричка.
Поставят се в тенджерка и се заливат със студена вода. След като водата заври, се изхвърля и се налива нова вода. Така се процедира 3-4 пъти.
Към изварените корички се добавя 100 мл вода и захарта. Поставят се на котлона и се варят до гъстотата на сладко. Или капка от сиропа капната в чиния, да не се разлива.
Готовите корички се прехвърлят в сух и затоплен буркан. Бурканът се обръща с капачката надолу, до пълното му изстиване.
Това е...лесно и в същото време имате чудесни ароматни домашно приготвени портокалови корички, които може да използвате в сладкиши, бонбони, козунаци, щолени ...
Продукти:
Продукти:
Продукти: