понеделник, 6 септември 2021 г.

Бонбони с фъстъчено масло

 


Продукти:

  • 200 г фурми без костилки
  • 60 г  (2 с. л.) фъстъчено масло
  • 50 г мед
  • 100 г обикновени бисквити
  • какао
  • шоколадови топчета криспи

Приготвяне:
Фурмите се заливат с 500 мл гореща вода и се оставят 15-20 минути да омекнат. По възможност се премахва люспата им. 
Към тях се прибавят фъстъченото масло и меда. Сместа се поставя в нутрибулет или блендер и се пасира до лепкава каша. 
Бисквитите се смилат. Прибавят се към горната смес, която хубаво се обърква. 
Сместа се оставя около 30 минути и след това се оформят бонбоните. 
Аз направих два вида бонбони. Едните бяха само с фъстъчената смес оваляни в какао. 
За вторият вид се взема 16 грама от сместа, разплесква се между дланите и в средата се поставя топче криспи. Оформя се бонбон и след това се овалва в какао. 
Получават се около 20 бр. бонбони. 
Рецептата може да търпи различни варианти. Бисквитите могат да бъдат пълнозърнести, с овесени ядки или вашите любими. 
За любителите на ядките - накълцани орехи или бадеми още повече ще допълнят вкуса на бонбоните. 
Развихрете си въобръжението и действайте. Надали има по-лесен начин да си подсладим деня и то здравословно. 



Да ви е сладко! 


2 коментара:

  1. Много хубави бонбони, друг път също сте правили и с любимия ми марципан.Какви са тези топчета криспи и откъде се купуват?Благодаря ви и успех във всичко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавите думи!
      Криспи са хрупкави топчета обвити с бял или кафяв шоколад. Купувам ги от Лидл.
      Поздрави!

      Изтриване