Продукти:
- 800 г пилешки воденички
- сол
- черен пипер на зърна
- 2-3 скилидки чесън
- олио
за паста Патафри
- 3 яйца
- 120 г брашно
- 100 мл бира
- сол
Приготвяне:
Пилешките воденички се слагат в тенджера под налягане. Посоляват се, добавят се черният пипер и скилидките чесън, и се заливат с вода. След като тенджерата започне да изпуска пара, котлона се намаля и воденичките се варят 40 минути.
Изваждат се от бульона и се отцеждат.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка и към тях се прибавят на порции, като се редуват брашното и бирата.
Белтъците се разбиват с миксер до твърдост. Прибавят се към горната смес и внимателно се разбърква до обединяване на сместа. Посолява се.
В малка касерола се налива олио и се загрява.
Всяка една воденичка се овалва в брашно и след това се потапя в пастата. Изтръсква се леко и се поставя в сгорещеното олио. Воденичките се пържат до зачервяване.
Приятен апетит!